Çanakkale'de "Ormanlar İçin El Ele" etkinliği gerçekleştirildi

Çanakkale'de, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Ormanlar İçin El Ele" etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

393

Ülkemiz yüzölçümünün yüzde otuzunu oluşturan ormanlarımızın korunmasına yönelik düzenlenen bu etkinlikte, 800’den fazla kişi orman temizliği yaptı. Faaliyet, doğadaki canlıların sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak ve atıkların neden olduğu yangınları önlemek amacıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale'deki "Ormanlar İçin El Ele" etkinliğine, Vali Yardımcısı Sayın Abdül Kadir Duran, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve Çanakkale İl Özel İdare ile Çanakkale Belediyesi yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ormanların korunması ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, çevre bilincinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak.

"Her Ağaç Bir Nefes, Her Orman Bir Yaşam"

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Türkarslan; “Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında, 81 ilde eş zamanlı olarak planlanan 'Ormanlar İçin El Ele' etkinliğine Vali Yardımcımız Sayın Abdül Kadir Duran, gençlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte katılım sağladık. Her Ağaç Bir Nefes, Her Orman Bir Yaşam” ifadelerini kullandı. Türkarslan, ormanların sadece doğa için değil, insan hayatı için de hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Etkinlik, gençlerin ve toplumun çevreye duyarlılığını artırmak ve orman varlıklarının korunmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla büyük önem taşıdı. Katılımcılar, ardından çevrede bulunan atıkları toplayarak çevre temizliğine de katkıda bulundular.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş