havadurum

Çanakkale'de Grip ve Soğuk Algınlığı Artıyor: Sağlık İl Müdürü Açıklama Yaptı!

Çanakkale’de havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı vakalarında artış görülüyor. Sağlık İl Müdürü Gökhan Baştürk, salgın olarak nitelendirebilecekleri bir durum olmadığını söyledi.

1432

Havaların soğumasıyla birlikte, gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı gibi hastalıklar bir kez daha kendini gösterdi. Tüm dünyayı derinden etkileyen covid-19 pandemisinin ardından, benzer semptomlar ise vatandaşı oldukça tedirgin ediyor.

Çanakkale’de her yıl olduğu gibi bu yıl da mevsim geçişleriyle birlikte gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerinde yaygın olarak hastalık görülmeye başlandı. Bulaş riskinin yoğun olduğu kapalı ortamların yanı sıra hava muhalefetinin de etkisiyle öğrenciler bir bir hasta oluyor. Acillerin öğrencilerle dolu olması velileri tedirgin etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık İl Müdürü Gökhan Baştürk, “Çanakkale’ye özgü sıkıntılı bir durum yok. Vatandaşlarımızın panik yapmasını gerektirecek herhangi bir durum yok” dedi.

“Biz verileri günlük kontrol ediyoruz”

Her yıl olduğu gibi bu yılda mevsim geçişleriyle birlikte gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Sağlık İl Müdürü Baştürk, “Biz verileri günlük kontrol ediyoruz. Geçtiğimiz sene ile karşılaştığımızda, vaka sayılarında için salgın diye nitelendirebileceğimiz bir durum yok. Mevsim geçişlerinde, havaların soğumasıyla birlikte, toplu alanlarda sık zaman geçirilmesiyle birlikte hastalık şikayetleri artıyor” diye belirtti.

“Hastanemizde karşılayamayacağımız bir yoğunluk yok”

Baştürk, kent halkının panik yapmasına gerek olmadığını dile getirerek, “Şuan da salgın olarak nitelendirebileceğimiz, vatandaşlarımızın panik olabileceği bir durum yok. Hastanemizde karşılayamayacağımız bir yoğunluk yok. Şunu da belirtmek isterim, tabi yaz günlerine göre yoğunluğumuz artmış durumda” sözlerine yer verdi.

“Şuan gerekli tüm testleri yapabilecek durumdayız”

Bizim hastanelerimizde, acil servislerimizde, merkezde acil uzmanlarımız mevcut. Biga’da, Çan’da Gelibolu’da ve Ezine’de tecrübeli arkadaşlarla çalışmaya devam ediyoruz. Eğer şüphelenilen bir durum olursa çocuk doktoruna veya enfeksiyon bölümüne çocuklarımızı gönderebiliyoruz. Bağışıklık sorunu yoksa uzun süreli hastanede yatma durumuyla çok fazla karşılaşmıyoruz. Burada ailelere de görev düşüyor. Çocuklarında sık olarak bu sorunla karşılaşan ailelerimiz; çocuklarını aile hekimlerine, aile doktorlara muayene ettirdikten sonra bulaşı önlemek için belli günlerde okuldan uzak tutmalarında bir sakınca görmüyorum. Şuan gerekli tüm testleri yapabilecek durumdayız” sözlerine yer verdi.

“Vatandaşlarımızın panik yapmasını gerektirecek herhangi bir durum yok”

Sağlık İl Müdürü Baştürk son olarak, “Geçmeyen ateş, tekrarlayan doktor başvurusu olduğu zaman çocuklarımız mağdur olmasın diye onları hastanemizde misafir ediyoruz. Çanakkale’ye özgü sıkıntılı bir durum yok. Vatandaşlarımızın panik yapmasını gerektirecek herhangi bir durum yok. Aile hekimleriyle bağlantılı kalmalılar” dedi.(Damla Yeltekin)

Paylaş