havadurum

Çanakkale’de Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı coşku ve heyecanla kutlandı

Çanakkale’de Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı, çeşitli etkinliklerle heyecanla kutlandı. Vatandaşlar, resmi geçit töreninde yer alırken cumhuriyetin coşkusuna eşlik etmek için birbirleriyle yarıştı. Çeşitli gösteriler ve şiirlerle kent sakinleri Cumhuriyet’in 100’üncü yılının coşkusunu yaşadı

800

Çanakkale’de Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı heyecanı devam ediyor. 100’üncü yıl için düzenlenen resmi geçit töreninde kent sakinleri bir araya geldi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzüncü yıl mesajı okundu.

29 Ekim Kutlama Töreni Görselleri için; Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünde geçit töreni büyüledi

Çanakkale'de Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'nde geçit töreni düzenlendi. Tören, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Biçen'in askerlerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başladı. Vali Aktaş, geçit törenine katılanların cumhuriyet bayramını kutladı. Törende lise öğrencileri Cumhuriyet temalı şiirleri okuyarak vatandaşların beğenisini topladı. Programda konuşan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Büyük yıl dönümleri geçmişin yeniden değerlendirildiği ve bu değerlendirme ışığı altında geleceğin yeniden tasarlandığı tarihi anlardır. Böyle dönemler millete nereden gelip, nereye gittiklerini gözden geçirecekleri bir kolektif düşünme fırsatı sağlar. Bu fırsatları iyi değerlendirip, nereden geldiğimizi ve yarınımızı düşünmek gelecek nesillere olan bir borcumuzdur" sözlerini kullandı.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na bağlı askerlerin gösterisi vatandaşlardan büyük alkış topladı. Mehteran gösterisinin ardından kortej geçişinin yapılmasıyla program son buldu.

(Esra Güller)

Paylaş