Çanakkale’de Bölgesel Roman Çalıştayı gerçekleştirildi

Türkiye Yüzyılında Romanlar; Bölgesel Roman Çalıştayı, Güzelyalı Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezinde başladı. 6-7-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayda eğitim, istihdam, barınma gibi konular ele alındı.

664

Türkiye Yüzyılında Romanlar; Bölgesel Roman Çalıştayı önceki gün Güzelyalı Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezinde yapılan programla başladı.

Çalıştayın birinci günü gerçekleştirilen açılış programına Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Uyum Daire Başkanı Nevzat Özer, AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcımız Elif Yaman, Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Şahin Şenoklar, STK ve kurum temsilcileri katıldı.

Türkiye Yüzyılında Romanlar; Bölgesel Roman Çalıştayı’nın ikinci gün programında Eğitim, İstihdam, Barınma, Sağlık, Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım, Genel Politika Alanları konuları tartışmaya açıldı. Roman Strateji Belgesine (2023-2025) ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışıldı.

Roman vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümü noktasında önerilerin alındığı ikinci gün programı gün sonu değerlendirmesiyle sona erdi.

Çalıştay bugün yapılacak toplantılar ile tamamlanacak.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş