havadurum

Çanakkale'de Atatürk Heykeli Açılış Töreni büyük katılımla gerçekleşti

Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim Binası Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'nin açılış töreni coşkuyla kutlandı.

3734

Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim Binası Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış töreni, bando takımının müziği eşliğindeki renkli dans gösterileriyle de renklendi.

Açılış töreninde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Şimdi Cumhuriyet’in 2’inci yüzyılı başlıyor, Türkiye’de en büyük esere sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Modern Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarını anmak çok kıymetli”

Bugünün anlam ve öneminden bahseden Başkan Gökhan; “Bugün benim için çok özel bir gün, Çanakkale için uyandığım uğraştığım her gün benim için ayrıcalıklı ama bugün bir başka, arkamda 21 yıllık belediye başkanlığı döneminde Çanakkale’ye kazandırdığımız en önemli eserlerden biri duruyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kentimize armağan ettiğimiz bu eserimizin, kentimize 100 yıllarca hizmet etmesini diliyorum. Halkımıza tüm hizmetlerimizi aynı çatı altında sunduğumuz yeşil binamız gerek verilen hizmetle, gerek kültür merkezinde verilen etkinliklerle tam da hayal ettiğimiz gibi gece gündüz yaşayan, kamusal bir alan haline geldi. Modern Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarını anmak çok kıymetli” diye konuştu.

“Yurtta sulh cihanda sulh”

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak devam eden Gökhan “İçeriden ve dışarıdan türlü tehlikelerin, ihanetlerin yıldıramadığı irade ve bu iradeyi omuzlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti; Yurtta Sulh, Cihanda Sulh. Sorarım size var mı cihanda sulh? İşte Gazze yanıyor, İsrail; bebek, kadın, yaşlı, hastane demeden yıkıp geçiyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Ortadoğu’da yine bir katliam yaşanıyor. Şimdi Cumhuriyet’in 2’inci yüzyılı başlıyor, Türkiye’de en büyük esere sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyeti varlığımızı ve değerlerimizi korumak için, demokrasi, hak, hukuk, adalet ve barış için bağrımıza basacağız çünkü özgürlüğü ve barışı sevenlere ve koruyanlara ancak Cumhuriyet yakışır. Ben tüm kalbimle inanıyorum, biliyorum Cumhuriyeti kuranlar da buna inanıyordu çünkü heykelimizde de yazan, Atamızın tarihe geçen, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak’ sözü ancak koşulsuz ve şartsız milletine duyulan güven ve sözleridir” sözlerine yer verdi.

Düzenlenen açılış törenine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergun, Çanakkale Barosu, Belediye Meclis Üyeleri ve birçok vatandaş katılım sağladı.

(Esra Güller)

Paylaş