Çanakkale`de “Diren hamile” eylemi

Ömer Tuğrul İnançer`nin hamile kadınlarla ilgili sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Önceki akşam da Çanakkale`de “Diren hamile” eylemi yapıldı. Kısa sürede örgütlenen eylemde erkekler de kadınlara destek verdi.

1912
İskele Meydanı`nda önceki akşam bir araya gelen “Çanakkale Bağımsız Direnişi” isimli grup, “Diren Hamile” eylemini gerçekleştirdi. Karın bölgelerine koydukları yastıklarla hamile gibi görünen grup üyeleri, önce Amerikan futbolu oynadı ardından da “Tayyip şaşırma. Sabrımızı taşırma” sloganı attı.
 
TRT`de katıldığı bir programda “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir" şeklinde yorum yapan, avukat Ömer Tuğrul İnançer`ye yönelik tepkiler devam ediyor. Çanakkale`de de “Diren kondom”, “Diren hamile”, “Sıra kimde. Ayyaş, Asker, Sanatçı, Basın, Siyasetçi, İmam. Şimdi de anneler”, “Zindanda hamileliğe hayır”, “Arabası olmayan hamile kalmasın” ve “İnsanın her hali güzeldir” yazılı dövizler taşıyan grup, yaklaşık bir saat boyunca `diren hamile` eylemi yaptı. Çevredeki vatandaşların meraklı ve ilgili bakışlarının arasında eylemlerini yapan grup adına açıklamada bulunan Çanakkale Bağımsız Direniş grubu üyesi Gizem Meşe, “Bağımsız direniş olarak, Ömer Tuğrul İnançer`in, `Çalışan gebelere, evde otursunlar diye izin veriyorlar, sokaklara çıkıp gezsinler diye değil` şeklindeki çıkışını protesto ediyoruz. Onun zihniyetindeki insanlar da onu destekledi onu. Hamile kadını görenin aklına, o çocuk nasıl olur sorusu gelir akla dediler. Daha da ileri gidip, `sokakta dolaşan kadınların amacı, müminleri yoldan çıkarmaktır` dediler. Oysa annelik değil midir, bir kadının ulaşabileceği en kutsal mertebe? Ve sorarım. Bir kadın hamileyken gezemeyecekse ne zaman gezecek göğsünü gere gere. Sokaklarda gezmesi ayıp olanlar gebe kadınlar değil. Bu çarpık zihniyete sahip insanlardır. Kürtajı yasakladılar. Nasıl doğum yapacağımıza karıştılar, Ve şimdide bir kadının anne oluş sürecini ayıplayıp, evlerine kapanmalarını istiyorlar. Bilinsin ki bu sözler yüzünden her hangi bir şiddet doğarsa, bunun sorumlusu, Ömer Tuğrul İnançer`dir. Kadınlara yönelik hor görmenin haddi hesabı kalmamıştır. Bu beden bizimdir. Ve dilediğince özgür yaşamak bizim en doğal hakkımızdır" dedi.
Paylaş