Çanakkale`de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çanakkale`de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan çelenk sunma töreninin ardından ikinci tören 18 Mart İlköğretim Okulu`nun bahçesinde gerçekleştirildi.
18 Mart İlköğretim Okulu`nun bahçesinde yapılan törene katılan Vali Güngör Azim Tuna, Atatürk’ün 23 Nisan’ı hem ulusal egemenlik hem de çocuklar için bayram olarak armağan etmesinin geleceğin emanet edileceği çocuklara verilen değerle örtüştüğünü belirterek; “23 Nisanlar, tarihimizin şan ve şerefle dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve devletimizin devamını emanet edeceğimiz evlatlarımızın bilinçli yetişmesi adına çok önemlidir” dedi.

432
Cumhuriyet Meydanı`nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan resmi çelenk koyma programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Törene Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, Baro Başkanı Bülent Şarlan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP İlçe Başkanı Nejat Önder ve AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
18 Mart İlköğretim Okulu`nda kutlama
Çanakkale 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı 18 Mart İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 18 Mart İlköğretim Okulu`nun bahçesinde yapılan kutlamalara Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Baro Başkanı Bülent Şarlan, İl Defterdarı Sacide Şakar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, AKP Milletvekili Mehmet Daniş, AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, katıldı. Törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna ise Atatürk’ün 23 Nisan’ı hem ulusal egemenlik hem de çocuklar için bayram olarak armağan etmesinin geleceğin emanet edileceği çocuklara verilen değerle örtüştüğünü kaydederek; “23 Nisanlar, tarihimizin şan ve şerefle dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve devletimizin devamını emanet edeceğimiz evlatlarımızın bilinçli yetişmesi adına çok önemlidir. Çocuklarımıza armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocukları tarafından kutlanması, Türk ve dünya çocukları arasındaki sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek, insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkı sağlamaktadır. Atatürk, ‘Bugünün çocukları yarının büyükleridir.’ diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaklı ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız, aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bugün dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Kutlamalar kapsamında şiirler ve halk oyunlarının yanı sıra 18 Mart İlköğretim Okulu korosu öğrencileri 23 Nisan parçaları seslendirdiği parçalar velilerden büyük alkış aldı.
Paylaş