Çanakkale`de 17 bürokratın görev yeri değişiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kent gündeminde merak edilen konulara açıklık getirdi. Karataş, Rotasyon yönetmeliği çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı kurumlarda görev yapan 17 bürokratın görev yerinin Ağustos ayı sonuna kadar değişeceğini söyledi.

1491
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yaptığı projelerin yanı sıra inşaat çalışmaları biten ve devam eden okul binalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlediği basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; gazetecilerin gündeme ilişkin sorduğu sorulara da yanıt verdi. Toplantıya kentte gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi vererek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; 2013 yılı proje teklif çağrısına Müdürlüğe bağlı okul/kurumlardan 25 başvuru olduğunu söyledi. Bu projelerde 2 okul ile 2 kurumun projesinin kabul edildiğini belirten Karataş; “Projelerin toplam bütçesi 655.712,72TL`dir. Bu projeler şu şekildedir. Çan Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi`nin `Su (Spesifik Umutlar)` isimli projesinin bütçesi 125.390,00 TL`dir. Gelibolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nin `Ellerime Sağlık` isimli projesinin bütçesi ise 153.665,80 TL`dir. Gelibolu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün `Gelibolu Sahnedeyiz` isimli projesinin bütçesi 236.984,42TL`dir. Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü`nün `Tarihin içindeki Gizli Hazineler` isimli projesinin bütçesi de 139.672,50 TL`dir” dedi.
 
2011 yılı projeleri
2011 yılında gerçekleştirilen projelere de değinen Karataş; “Yine Güney Marmara Kalkınma Mali Destek Programları 2011 yılı proje teklif çağrısına Müdürlüğümüze bağlı okul/kurumlardan 10 başvuru olmuştur. 3 okulumuzun ve 2 kurumumuzun projesi kabul edilmiştir. 750.000 tl bütçe okullar/kurumlar tarafından proje kapsamında kullanılmıştır. 2013 yılı teklif çağrısı dönemi Hayatboyu Öğrenme (LLP) / Comenıus Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projelerine başvuran okullarımızdan 6 (altı) tanesinin başvurusu kabul edilmiştir. Bu okullarımız, Ayvacık 21 Eylül İlkokulu, Sevim Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi, Gelibolu Anadolu Lisesi, Biga Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Opet Tarihe Saygı Ortaokulu’dır. 2013 Yılı Hayatboyu Öğrenme Programı Ldv Hareketlilik Projelerine’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Çan Sevim Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğünün proje başvuruları kabul edilmiştir. 2011 yılında başlayan Finlandiya ve Litvanyayla ortak yürüttüğümüz, Müdürlüğümüze ait iki adet Comenıus Recio Projesi devam etmekte olup, 3 Temmuz 2013 tarihi itibari ile tamamlanacaktır.Finlandiya ve Türkiye arasında gerçekleşen Kalavela`dan Truva’ya Yenilikler ve Kültür Projesi ile birbirinden tamamen farklı iki toplum olan Finlandiya ve Türkiye arasında pedagojik gelişme çalışması ve bölgesel kalkınma üzerine bir Avrupa işbirliğinin başlangıç noktası olması hedeflenmiştir” diye konuştu.
 
 
“17 okul ihale aşamasında”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün 2013 yılı yatırımlarından da bahseden Karataş, temel eğitim kurumlan olarak 12 birimde 204 derslik temel eğitim okulu, 11 birimde 44 derslik anaokulu yapımının planlandığını ve toplam proje bedelinin ise 22.050.000 TL olduğunu söyledi. Karataş; “Ortaöğretim kurumlan olarak 5 birimde 56 derslik ve iki spor salonu yapımı planlanmış olup, toplam proje bedelleri 28.972.000 TL’ dir. Ayrıca ilimiz dahilindeki 20 adet ortaöğretim kurumunun onarımı yapılmakta olup, onarımlar için 2.142.000 TL ödenek tahsisi yapılmıştır. Planlanan bu yatırımlardan 16 derslikli bir ilkokul ve spor salonu bitirilmiş, 128 derslikli 8 okulun inşaatı ile bir adet spor salonu inşaatı devam etmektedir. 17 okulun ihale hazırlıkları devam etmekte olup, yıl içinde ihaleleri yapılacaktır” dedi.
 
Rotasyonla 17 bürokrat değişecek
Rotasyon yönetmeliği çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı kurumlarda görev yapan 17 bürokratın görev yeri değişecek. İl genelinde 17 yöneticinin Ağustos ayının sonuna kadar rotasyona tabii olarak değişeceğini belirten Karataş; “İl merkezi, ilçelerimizde görev yapan yöneticilerle ilgili bir rotasyon yönetmeliği var. Merkezde İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde müdür yardımcısı ve şube müdürü olarak görev yapan 5 arkadaşımız rotasyona tabii değişecek. Ayvacık`ta bir şube müdürü, Bayramiç`te İlçe Milli Eğitim Müdürü, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü, Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürü, Gökçeada İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü rotasyona tabii olacaklar. Yani bir anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ndeki arkadaşların %60`ı bu sene Ağustos sonuna kadar değişmiş olacak. Çanakkale ve ilçelerine bir yandan bakıldığında taze kan gelecek gibi yorumlanabilir. Ama biz kamu görevlisiyiz. Her zaman bir yerde uzun süre çalışmıyoruz. Ancak, giden arkadaşlarımızın sayısından fazla kişinin de Çanakkale`ye ataması olacak” ifadelerini kullandı.
 
“4+4+4`ün oturması bir senede olmaz”
4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; “Bazı köklü değişiklikler bir anda oturmaz. 4+4+4 eğitim sisteminin oturması bir sene de olacak bir şey değil. Çocukların kullandığı bahçe, merdivenler, sıralar, tuvaletler ve lavabolar belli bir standarta yapılıyordu. Okulları ilkokul ve ortaokul olarak ayırdık. Yeni yaptığımız okullar, ilkokul ve ortaokul standartına göre yapılıyor. Derslik sayısı yeterliyse, öğretmen ve öğrenci açısından problem oluşmuyorsa okulları dönüştürdük. İl merkezinde 18 Mart`ın etrafında eş değer bir okul olmadığı için bu okul kademeli olarak devam ediyor. Ama diğer okulları dönüştürdük. İlkokul olarak yapılan okullarda ihtiyaç neyse onları da mutlaka onarım esnasında yapacağız. Ama tüm Türkiye`nin her tarafındaki okulların bir anda hepsinin yıkılıp bir daha yapılması düşünülemez. Bu zamanla olacaktır. Özellikle çocukların eğitim gördükleri dersliklerin ve kullandıkları araçların sayılarını hızlı bir şekilde dönüştürdüğümüzü bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.
 
 
“Bu şekilde hizmet üretilemez”
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kentin gündeminde yer alan ve yeni yapılan Merkez Ortaokulu`nun ek binasına taşınacağı ileri sürülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili iddialara da son noktayı koydu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün taşınmasıyla ilgili alınmış herhangi bir kararın olmadığına dikkat çeken Karataş, kurumda görev yapan yönetici ve personelin başka başka binalarda görev yaptığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görevli olan kişilerin tek çatı altında olması gerektiğini ifade eden Karataş; “Böyle bir dağınık yerde hizmet üretilebilinir mi? Üretilmez” dedi. Karataş şu şekilde konuştu: “Toplumda bazı şeyler kendiliğinden konuşuluyor. Sonra yorum yapılıyor. Bizim herhangi bir konuda aldığımız bir karar olursa, zaten karar ne demektir Valilik oluru demektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün taşınmasıyla ilgili ne alınan bir kararımız var ne de böyle bir alınan kararın iptali söz konusu. Yani bizim bu anlamda alınmış bir kararımız olmadı. Sadece toplumda tartışılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ndeki kendi ofisim boğaza nazır çok rahat bir yerde çalışıyorum. Benim şahsi olarak bir sorunum yok. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görev yapan bir kısım müfettişler başka bir binada çalışıyor. Bir kısım arkadaşlarımız, Halk Eğitim binasında çalışıyor. Bizde Valilik binasında çalışıyoruz. Böyle bir dağınık yerde hizmet üretilebilinir mi? Üretilmez. Tüm kadronun yöneticilerden memurlara kadar tüm çalışanların, çalışacağı fiziki durumlarını iyileştirmek durumundayız ki, buraya atanan insanlar iyi bir hizmet versin. Arkadaşların nasıl bir ortamda çalıştığını gelin görün. Bir müdür geliyor ayakta beklemek zorunda kalıyor. Yer yok. Küçük bir ofiste 6 arkadaşımız sırt sırta çalışıyor. Bu nedenle olaya kentin hizmet kalitesini arttırma bakımından olaya yaklaşırsak burada hizmet üretilemez.”
 
“Bu bina bize yetmez”
Kamuoyunda gündeme gelen Merkez Ortaokulu`nun ek binası ile ilgili araştırma yaptıklarını ancak bu binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yetmeyeceği kanısına vardıklarını dile getiren Karataş; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası nerede olabilir bu konuyu araştırıyoruz. Çeşitli arkadaşlarımız şu bina olabilir diyor. Gidip bakıyoruz ve değerlendiriyoruz. Bu bina ile ilgili de bu olabilir mi dendi. Gittik baktık. Bunları değerlendiriyoruz. Çeşitli binalarla ilgili değerlendirmelerimiz bir kararmış gibi algılanıyor. Sonra karardan vazgeçme gibi algılanıyor. Ne alınan karar var, ne de karardan vazgeçme var. Mesela burası bize yeterli değil. Burayı düşündük ve bu bina bize yetmez. Uygun bir yer bulduğumuz zaman mutlaka İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü taşımak değil toparlamak durumundayız. Çanakkale`nin bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına ihtiyacı var” dedi.
Paylaş