"Çanakkale bunları hak etmiyor"

990
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Çanakkale Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ve Toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarla ilgili açıklama yaptı. Yavaş açıklamasında; "Birkaç gün evvel kamu-oyununda takip ettiği üzere Çanakkale Belediyesinde Başkan Yardımcısı ve Veteriner Hizmetleri Müdürünün belediyenin hayvan barınaklarında yaşanan elim olaylar sebebiyle mülkiye müfettişlerinin raporları doğrultusunda görevden alındığını gördük. Sevgili Çanakkaleli hemşerilerim; İlimiz bir kültür kenti olmanın ötesinde bir medeniyet kentidir. Medeniyet; tüm canlıların, insanlar, hayvanlar ve doğanın birbiriyle uyumlu yaşayabildiği, tüm canlılara saygılı bir kültürün varlığıyla açıklanabilir. Kur`anı Kerim En`âm Suresi - 38. Ayetinde "Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi topluluklardır." demektedir. Yine Mustafa Kemal Atatürk`ün işaret ettiği "muasır medeniyet", zenginlik, üretim ve güç kavramlarının ötesinde tüm canlıların saygı ve huzur içinde yaşayabileceği bir medeniyeti ifade etmektedir. Çanakkalemiz bunu hak-etmektedir" dedi. 
 
Yavaş açıklamasının devamında; "Çanakkale Belediyesi hayvan barınaklarında bir canlının hak-etmediği koşullarda yaşamaya zorlanan hayvanların durumunu gördük. Bu sebeple bir belediye başkan yardımcısı ve bir müdürün görevden alınmış olması, bu hayvanlara yapılan zulmün cezası olmaya yetmez. Görev devredilebilir ama sorumluluk devredilemez. Sorumlu Çanakkale Belediye Başkanı ve onun kentleşmeye olan zayıf bakış açısında kaynaklı yönetim anlayışıdır. Kentimizde hem hayvan severlerin şikayetleri ve sokak hayvanlarının durumu hem de sokak hayvanlarının bakımsız ve başıboş hali sebebiyle kent sakinlerinin şikayetleri günden güne artıyor ve Çanakkale Belediyesi bu sorunlara politika üretemiyor" dedi. 
 
Yavaş tolu taşıma zamları ile ilgili; "Biz AK Parti hükümeti olarak "hayvan barınağı" kavramına karşıyız, bizler hayvan bakım ve rehabilitasyon evi formatında ve kentleşme politikası olarak, STK lar hayvan severler ve kent sakinleri ile beraber bir "yönetişim" ve denetim modeliyle sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz. Halkın belediyesi olduğunu iddia eden Çanakkale Belediyesinin otobüslerinden ne otobüs sahipleri ne öğrenciler ne Çanakkale halkı memnun. Herhalde sadece Ülgür Gökhan memnun. Memleketin hemen her yerinde uygulanan aylık sabit fiyatlı abonman kart uygulaması neden yok. Öğrenci ve pek çok vatandaşın günde sıklıkla 4-5 kez otobüse binmek zorunda kaldığı oluyor. Mazot fiyat artışlarından şikayet edeceğinize aylık abonman çıkarın. Alternatif çözümler üretin. Haftada 2 kez otobüse binen ile her gün 3-4 kez binmek zorunda kalan aynı maliyete katlanmasın. O koltukta o sebeple oturuyorsunuz. Tüm Dünya`da savaş ve pandemi kaynaklı bir petrol krizi var. Otobüs fiyatlarından ve uygulamalarından savaş ve pandemiden önce de şikayet ediyordu öğrenciler. Hükümetimiz bu "Dünya krizinde" ülke çapında vatandaşımızı rahatlatmak ve krizin etkilerinden korumak için çeşitli önlemler alternatif çözümler ile mücadele ediyor. Etmeye de devam edecek. Ancak görüyoruz ki Çanakkale yerelinde belediye hayvanlara da insanlara da çözüm üretmekten aciz" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş