havadurum

Çanakkale Boğazı’nda sirenler Atatürk için çaldı

Çanakkale Boğazı'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında gemiler siren çaldı. GESTAŞ AŞ'ye ait "Kilitbahir" feribotunda düzenlenen anma etkinliğinde, şehitlikleri ziyarete gelenler ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu.

671

Çanakkale Boğazı ve Eceabat arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'ye ait "Kilitbahir" feribotunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılı anısına duygusal bir anma gerçekleştirildi. Saat 9.05'te başlayan etkinlikte, feribotun sirenleriyle birlikte farklı kentlerden gelen öğrenciler, vatandaşlar ve çalışanlar, saygı duruşunda bulunarak Büyük Önder'i anma fırsatı buldu.

Çanakkale Boğazı'ndan geçen yabancı bayraklı gemiler de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla siren çalarak anma etkinliklerine katıldı. Bu duygusal an, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin duygusal bir birliktelik içinde Atatürk'ü anma fırsatı buldukları anlamlı bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.

(AA)

Paylaş