havadurum

Çanakkale bienalle konuşulacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Çanakkale Bienali’ne sayılı günler kala sanatçıların Eski Otogar Depo alanında hazırlıkları son hızla sürüyor. Bienalin küratörlerinden Seyhan Boztepe, bienalle Çanakkale’nin, Türkiye’de ve dünyada konuşulacağını söyledi. Bienal’de 34 sanatçının yer alacağını belirten Boztepe, bienale katılacak isimlerin çağdaş sanat alanında isim yapan önemli sanatçılar olduğunu ifade etti.

554
 
Sanat yönetmenliğini Beral Madra’nın üstleneceği 28 Eylül - 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3. Çanakkale Bienali’nin bu yılki temasının “Kurgular ve Karşı Duruşlar" olduğunu belirten Bienal Direktörü ve Eş Küratörü sanatçı Seyhan Boztepe hazırlıkların yoğun bir hızla sürdüğünü belirterek sanatçıların anstalasyon denilen yerleştirme işlemini yaptıklarını ifade etti.
 
 
“Bienal dünyada ses getirecek”
Bienalin küratörlerinden Seyhan Boztepe, bienalle Çanakkale’nin Türkiye’de ve dünyada konuşulacağını söyledi. Bienal’de 34 sanatçının yer alacağını belirten Boztepe, bir haftadır depo alanında çalışmaları sürdürdüklerini ve birkaç gün içinde hazırlıkları tamamlayacaklarını ifade etti. Boztepe bienale katılacak isimlerin Türkiye’de ve dünyada çağdaş sanat alanında isim yapan önemli sanatçılar olduğunu ifade ederek, sanatçıların Çanakkale ile anılmasının Çanakkale’nin adının ulusal ve uluslar arası arenada duyulması adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Boztepe Çanakkale Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilecek olan bienal kapsamında 100’ün üzerinde gönüllü ile birlikte çalıştıklarını kaydederek, kültür ve sanat projelerine özel sektörün bir adım daha yakın olması gerektiğinin altını çizdi. Bienalde sanatçıların günümüz siyasal ekonomik ve toplumsal gerçeklerini sorgulayan, irdeleyen, eleştiren kurguları ve karşı duruşları olan sanat yapıtlarını sergileyeceklerini ifade eden Boztepe bieanalin küratörlüğünü Fırat Arapoğlu, Fatih Balcı ile birlikte yürüttüklerini belirtti. Çanakkale’de gerçekleşecek bienalin ana mekânlarının, şehrin merkezindeki eski otogar binası ve deposu olacağını söyleyen Boztepe paralel etkinlikler ve mekâna özel sanatçı projelerinin ise Korfmann Kütüphanesi, Ermeni Kilisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde izlenebileceğini kaydetti. Beral Marda, Mustafa Horasan, Halil Turhanlı gibi isimlerin katılacağı atölye, açık oturum ve konferanslar olduğunu ve Bienal Genç, Bienal Çocuk ve Bienal Engelsiz’le etkinliklerin farklı kesimlere ulaşacağını belirten Boztepe bienale katılacak sanatçılar arasında Yeşim Ağaoğlu, Komet, Murat Akagündüz, Fikret Atay, Mehmet Ali Boran, Barış Eviz, Jakob Gautel, Nadi Güler, İnsel İnal, Hakan Kırdar, Serhat Kiraz, Komet, Julian Stallabrass Nalan Yırtmaç gibi isimlerin yer aldığını duyurdu.
Paylaş