Çanakkale beyaza büründü

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent adeta beyaza büründü. İl genelinde belediye ve karayolları ekipleri yollarda bazı önlemler alırken, kar kalındığının yaklaşık 4 santimetre olarak ölçüldüğü kent merkezinde vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.

795
 
Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekipler trafiğin yoğun olduğu yerler ile kavşaklarda buzlanmaya karşı tedbir alırken, karayolları ekipleri ise il genelinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Etkili olan kar yağışı trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Küçük çaplı kazaların yaşandığı il genelinde trafiğe zincirsiz bir şekilde çıkan sürücüler ise görev yapan ekipler tarafından uyarıldı.
 
Çanakkale`nin ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 107 köyden 50`sine ulaşım sağlanamadı. 107 köyden 50`sine ulaşım sağlanamazken, bazı köylerde şebeke sularının donması nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşadı. Öte yandan il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ile polis ekipleri de alarma geçti.
 
 
İl merkezinde dün sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı adeta hayatı felç etti. Kent adeta beyaz bir örtüye bürünürken, belediye ve karayolları ekipleri ise yollarda bazı önlemler aldı. Kar yağışı zaman zaman vatandaşlara da zor anlar yaşatırken, sabah saatlerinde işyerlerini açan esnaflar da dükkanlarının önünde biriken karları temizlemek zorunda kaldı. Çanakkale Belediyesi’ne bağlı ekipler trafiğin yoğun olduğu yerler ile kavşaklarda buzlanmaya karşı tedbir alırken, karayolları ekipleri ise il genelinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Kar kalındığının yaklaşık 4 santimetre olarak ölçüldüğü kent merkezinde, etkili olan kar yağışı gün boyu sürdü. Kar yağışına ise en çok çocuklar sevindi. Karın yağmasıyla birlikte kendilerini sokağa atan çocuklar kar topu oynarken, herkes kardan adam yaparak bu anın keyfini yaşadı. Karlı havada trafiğe çıkmak istemeyen pek çok kişi toplu taşıma araçlarını kullanırken, bazı araç sürücüleri ise önem alarak araçlarına zincir taktı.
 
Kar kazalara neden oldu
Etkili olan kar yağışı ile birlikte trafik kazaları da kaçınılmaz oldu. Kar kalınlığının 4 santimetreye kadar ulaştığı il merkezinde araçlar zincirsiz bir şekilde güçlükle yollarına devam edebilirken, yollarda da zaman zaman küçük çaplı kazalar yaşandı. Trafiğe zincirsiz bir şekilde çıkan sürücüler, oluşan buzlanmalar nedeniyle araçlarıyla kaza yaparken, bazı motosiklet sürücüleri ise kardan nasibini aldı. Önlemini alarak trafiğe çıkan sürücüler sorun yaşamazken, bazı sürücülerde araçlarına zincir takmak için yoğun çaba sarf etti. Caddelerde yaşanan buzlanma nedeniyle, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, deniz ulaşımında ise sorun yaşanmadı.
 
Köylere ulaşım sağlanamadı
Çanakkale`nin ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 107 köyden 50`sine ulaşım sağlanamadı. Biga`da, geçtiğimiz gece boyunca yağan kar ilçeyi beyaza bürüdü. 107 köyden 50`sine ulaşım sağlanamazken, bazı köylerde şebeke sularının donması nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşadı. Yenice`de 8 köy yolu ulaşıma kapandı. Tipi şeklinde yağan kar nedeniyle, ilçe merkezinde görüş mesafesi zaman zaman 100 metrenin altına düştü. Çan`da Asmalı, Eskiyayla, Ozancık ve Dondurma köyleriyle ulaşım sağlanamadı. Gelibolu, Lapseki ve Eceabat`ta da kar yağışı sürerken, Eceabat`ta belediye ekipleri vidanjör yardımıyla denizden su çekip, buzlanmaya karşı önlem aldı.
 
 
Emniyet ile Belediye alarmda
İl genelinde etkili olan kar yağışı hem belediye hem de polis ekiplerini alarma geçirdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ile Çanakkale Belediyesi ana arterleri açık tutmak için yoğun çaba harcadı. Polis ekipleri bazı bölgelerde tipi şeklindeki kar yağışı sebebiyle zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi.  Çanakkale istikametinden İstanbul, Bursa ve İzmir yönüne gidecek otobüs firmalarını da uyaran ekipler gerekli önlemlerin alınmasını isterken, kazaların önüne geçilmesi için önlemlerini arttırdı. Çanakkale’de özellikle kavşaklarda meydana gelen buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapan belediye ekipleri, kentin dört bir yanında görev yaptı. Karayollarında görevli olan polis ekipleri, sürücülerin zincirsiz bir şekilde araçlarıyla trafiğe çıkmasına izin vermedi. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri il merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşları gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.
 
Paylaş