havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden ücretli bayram şekeri!

Çanakkale Belediyesi, bayram tatili öncesinde şehir dışına çıkmak isteyen üniversiteliler için yurtlardan otogara özel sefer düzenledi.

938

Çanakkale Belediyesi'nin bayram tatilinde memleketlerine dönmek isteyen üniversite öğrencileri için yurtlarından kaldırılacak özel otobüs seferleri düzenlemesi sevinçle karşılandı. Fakat bu sevinç, uygulamanın ücretsiz olmamasıyla gölgelendi. 13-14 Haziran tarihleri arasında, yurtlarından otogara direkt ulaşımı sağlayacak özel otobüs seferleri, saat başı 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Bu hizmet kapsamında Safiye Hüseyin Elbi Kız Öğrenci Yurdu'ndan her saat başı kalkacak otobüsler, Ardes Yurdu ve Hüseyin Akif Terzioğlu Kız Yurdu güzergahından Çanakkale Otogarına kadar sefer yapacak.

Rahatlama yerini eleştirilere bıraktı

Daha önce yurtlarından Çanakkale İskele Meydanı'na ve ardından otogara gitmek zorunda kalan öğrenciler, ağır valizlerle Ç9 otobüsüne binmekten kurtularak rahat bir nefes aldı. Bu uygulama öğrencilerden büyük beğeni topladı. Fakat seferlerin ücretli olması, bu rahatlamayı gölgeledi.

Öğrenciler, okulların açılış ve kapanış dönemlerinde de bu uygulamanın ücretsiz devam etmesi gerektiğini savundu. Bu sayede taşınma işlemlerinin çok daha kolaylaşacağını ve maddi yükün hafifleyeceğini ifade ettiler.

“Mutlu bir bayram diliyoruz”

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı öncesi memleketlerine dönmek isteyen üniversite öğrencilerimiz için yurtlardan Çanakkale Otogarına otobüs hareket edecek. Öğrencilerimize, aileleri ve sevdikleri ile bir arada olabilecekleri mutlu bir bayram diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş