Çanakkale Belediyesi’nden Afet ile Mücadele Kılavuzu

Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, şehirde meydana gelme olasılığı daha yüksek olan afet biçimlerini ele alan bir kılavuz hazırladı.

468

Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kentte meydana gelme olasılığı daha yüksek olan afet biçimlerini ele alan Afet ile Mücadele Kılavuzlarına, Çanakkale Belediyesi’nden ve mahalle muhtarlıklarından ulaşılabilir.

Afet ile Mücadele Kılavuzu, afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirgemeye yönelik hazırlık, koordinasyon ve müdahale bilgilerini tazelemek amacıyla hazırlandı.

Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Afet ile Mücadele Kılavuzu'nda deprem, yangın, fırtına, sel, heyelan, kar fırtınası, sıcak hava dalgası gibi afetler hakkında detaylı notların yanı sıra ilk yardım bilgileri, deprem çantası hazırlanması süreci ile ilgili açıklamalar da yer alıyor.

Afetlerin öncesi, sırası ve sonrası için önemli bir kaynak olan kılavuzlara Cevatpaşa, Esenler, Barbaros, İsmetpaşa, Namık Kemal, Kemalpaşa ve Fevzipaşa Mahalle Muhtarlıkları ile Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Hizmet Binasından da ulaşılabilir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş