havadurum

Çanakkale Belediyesi Kar Yağışına Hazır

Çanakkale’de bugün ve yarın beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları için Çanakkale Belediyesi Afet Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Toplantıda, kent merkezinde alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

768

Çanakkale Belediyesi, bugün ve yarın beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları için Afet Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Toplantıda, kent merkezinde karla mücadele, sokakta kalanlar ve sokak hayvanları için alınacak önlemler, kentlilerden alınması gereken önlemler gibi konular görüşüldü.

Kent Merkezinde Karla Mücadele

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla Kenar, ilgili birim müdürleri ve personeller katıldı. Toplantıda, kent merkezinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek sorunlara karşı gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ele alındı. Bu kapsamda, gerekli araç ve malzeme temini, saha ekiplerinin koordinasyonu, kar küreme ve tuzlama faaliyetleri, ulaşım ve trafik güvenliği gibi konular üzerinde duruldu.

Sokakta Kalanlar ve Sokak Hayvanları Unutulmadı

Toplantıda, soğuk hava koşulları nedeniyle sokakta kalan vatandaşlar ve yardıma ihtiyaç duyan sokak hayvanları için de alınacak önlemler konuşuldu. Bu doğrultuda, sokakta kalan vatandaşlar için barınma, ısınma ve beslenme imkanları sağlanması, sokak hayvanları için de mama ve su dağıtımı, kulübe yapımı ve tedavi hizmetleri gibi çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Kentlilerden Alınması Gereken Önlemler

Toplantıda, ayrıca, kentlilerin de soğuk hava koşullarına karşı alması gereken önlemler ile ilgili gerekli duyuruların sağlanması görüşüldü. Bu kapsamda, su sayaçları ve tesisatlarında don tehlikesine karşı muslukların açık bırakılması, araçlarda kış lastiği kullanılması, çekme halatı bulundurulması, buzlanmaya karşı dikkatli olunması gibi tavsiyelerde bulunuldu.

Çanakkale Belediyesi, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olduğunu ve kentlilerin mağdur olmaması için elinden geleni yapacağını duyurdu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş