havadurum

Çanakkale Belediyesi eğitime destek çalışmalarını sürdürüyor

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 yıldır sürdürdüğü okul ziyaretlerine dün başladı. Her yıl okul gezilerinde Homeros ile ilgili kitap dağıtan Başkan Gökhan, bu yıl ise öğrencilere, Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik`in kaleme aldığı, ilke ve arkadaşlarıyla Atatürk ilkelerine doğru serüven dolu bir yolculuğu ele alan ‘Aferin Çocuk’ isimli kitabını hediye etti.

284
 
Çanakkale Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitime destek veriyor. Çanakkale’de 2012-2013 yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu yılın ilk okul ziyaretini gerçekleştirdi. Okulların eksik olan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her yıl düzenlenen okul ziyaretlerine 18 Mart İlköğretim Okulu ile start veren Başkan Gökhan, beraberindeki ekibiyle birlikte okullardaki bir takım ihtiyaçları tespit etmeye başladı. 18 Mart İlköğretim Okulu’nun müdürü tarafından karşılanan Başkan Gökhan, okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veliler ile bir süre sohbet etti. Daha sonra okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler ile de sohbet eden Başkan Gökhan, okulun bazı ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi. Okulun öğrenci meclis Başkanı Aybuke Candan Pala, öğrenciler için Başkan Gökhan’dan satranç takımı istedi.
 
Belediyeden okullara kitap desteği
Her yıl olduğu gibi bu yıl da okul ziyaretlerine başladıklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu yıl her okula geçen senelerde olduğu gibi 60 adet kitap dağıtacaklarını belirterek; “Belediye olarak 3 yıldır her okula 60 adet kitap dağıtıyoruz. Yani 3 yılda her okula 180 adet kitap dağıtmış olacağız. Bu yıl da Ocak ayı ile birlikte her okulumuza 60 adet kitabı teslim edeceğiz” dedi.
 
Gökhan’ın Atatürk hassasiyeti
Son yıllarda eğitim öğretimde Atatürk büstlerinin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi`nin okullardan kaldırılması gibi girişimler sonrası Başkan Gökhan, öğrencilere Atatürk’ü unutturmak isteyen anlayışa karşı harekete geçti. Her yıl okul gezilerinde Homeros kitap dağıtan Başkan Gökhan, bu yıl ise öğrencilere, Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik`in kaleme aldığı, ilke ve arkadaşlarıyla Atatürk ilkelerine doğru serüven dolu bir yolculuğu ele alan ‘Aferin Çocuk’ isimli kitabını hediye etti. Başkan Gökhan; “Atatürk ilkelerini anlatan bir kitabı öğrencilere veriyorum. Kitap hoşuma gitti, öğrencilerin okumasını öneriyorum. Okul kütüphanesinde bulunsun” diye konuştu. Başkan Gökhan, daha sonra Arıburnu İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit etti.
 
Paylaş