Çanakkale bayramlara sahip çıkıyor

Tam bağımsız Türkiye platformu adına açıklama yapan İrfan Mutluay ; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi`ni coşkuyla kutladığımız gibi; 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustos ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarımızı da aynı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

778
 
Tam Bağımsız Türkiye Platformu üyeleri, ulusal bayramlara sahip çıkıyor. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş da katıldı.
 
Tam Bağımsız Türkiye Platformu adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluay, halkın katılımıyla kutlanan ulusal bayramların kutlanmasına dair getirilen engeller karşısında susmayacaklarını söyledi.
 
Mutluay açıklamasında şunları söyledi; “Çanakkale ve Kurtuluş savaşları ile kazanılan zaferler, tüm dünyaya, emperyalizme karşı birlik olmuş halkın, birbirine kenetlenmiş insanların, böylesine büyük bir askeri güç karşısında bile diz çökmeyeceğini göstermiştir. Bu zaferler Emperyalizmin işgali altında ezilen tüm uluslara örnek olmuş, bağımsızlık fitilini ateşlemiştir. İtaatkâr değil düşünen, sorgulayan, çözümleyen kuşaklar yetiştirmeliyiz ki; gençlerimiz yurtseverler ile işbirlikçileri, yurtseverler ile ihanet Çanakkale Tama Bağımsız Türkiye Platformu olarak 18 MART mirasına ve anlayışına sahip çıkıyoruz. Halkımızı emperyalizme, onun asker ve sivil uzantılarına, yerli işbirlikçilerine karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Halkın bir araya gelip coşkuyla, özgürce, ulusal bayramlarını kutlamasına getirilen engeller karşısında susmayacağız. Bugün, burada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi`ni coşkuyla kutladığımız gibi; 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustos ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarımızı da aynı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.”
Paylaş