Çanakkale Barosu, çirkin saldırıyı kınadı

Çanakkale Barosu, Yozgat Barosu'na kayıtlı Avukat Zehra Güneş'e yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

853

Yozgat Barosu'na kayıtlı avukat Zehra Güneş, avukatlık mesleğini gerçekleştirirken dosyanın karşı tarafı tarafından saldırıya uğradı. Çanakkale Barosu, "Çanakkale Barosu ve Yozgat Barosu olarak bu sesi susturmaya çalışanlara taviz vermeyeceğiz” sözlerine yer verdi.

Acil tedavi ve gözlem altına alındı

Olay hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale Baro Başkan Hande Keskin “Meslektaşımız, çocuk teslimi işlemi sırasında mahkeme kararına direnerek çocukları teslim etmek istemeyen karşı tarafın, aracını kasten üzerine sürerek çarpması sonucunda maalesef ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu saldırı sonucunda meslektaşımızın çenesinde ve omurgasında birden fazla kırık meydana gelmiş; meslektaşımız beyin kanaması şüphesiyle ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'nde acil tedavi ve gözlem altına alınmıştır" sözlerine yer verdi.

"Tahammülümüz kalmamıştır"

Avukat ve baroların bu tarz saldılara tahammülü kalmadığını belirten Çanakkale Barosu tarafından yapılan açıklamada “Meslektaşımıza yapılan bu saldırı göstermektedir ki, mesleğimize ve kamu görevi icra eden meslek grubumuza karşı yapılan saldırılar artık sistematik hale gelmiş; faillere verilen sembolik ve infaz kabiliyeti olmayan cezalar 'cezasızlık' algısı yaratmıştır. Avukatların da Baroların da her geçen gün artarak devam eden bu tarz saldırılara artık tahammülü kalmamıştır. Yargının üç sacayağından birini temsil eden ve kamu görevi icra eden avukatlar; sadece mesleğin gereğini yerine getirdikleri için her geçen gün daha fazla kasten öldürme, yaralama, tehdit ve hakaret gibi saldırıların mağduru haline gelmektedir. Avukata saldırma cüretini gösteren failler hiç şüphesiz bu gücü mesleğin itibarsızlaştırılması çabasından ve cezasızlık politikalarından almaktadırlar” ifadelerini kullandı.

"Meslektaşımızın yanındayız"

Sonuna kadar meslektaşlarının haklarını koruyacaklarını belirten Çanakkale Barosu Başkanı Keskin, "Önemle altını çizmek isteriz ki, Çanakkale Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de meslektaşlarımızın her sürecinde yanındayız! Avukat, dosyanın tarafı değil yurttaşın temsilcisidir. Bu nedenle avukata yönelen saldırı, yurttaşın hak arama özgürlüğüne, savunma hakkına ve Hukuk Devletine saldırıdır. Çanakkale Barosu ve Yozgat Barosu olarak saldırıya uğrayan meslektaşımızın tüm tedavi sürecini yakından takip ettiğimizi ve failin en kısa sürede yakalanarak en ağır ceza ile cezalandırılması için süreci sonuna kadar takip edeceğimizi Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız." dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş