havadurum

Çanakkale Adliyesi’nde mobbing iddiası

Çanakkale`de geçtiğimiz ay içinde yapılan ve bir adliye çalışanının da gözaltına alındığı operasyonlar ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Çanakkale Adliyesi`nde çalışan ve 2012-2013 dönemine ilişkin teknik takip sonucu gözaltına alınan A.B.`nin, serbest bırakıldıktan sonra işyerinde mobbinge maruz kaldığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan BES Şube Başkanı Salih Ersoy, “Sendika üyemize uygulanan bu mobbinge karşı, Büro Emekçileri sendikası sert bir tepki gösterecektir. Geçen hafta Adalet Komisyonu başkanından aldığımız randevu, bir saat içerisinde geri iptal edilmiştir. Bunun sebebinin ne olduğu açıktır” dedi.

1727
Çanakkale Adliyesi çalışanlarından A.B.`nin geçtiğimiz ay içinde bir operasyon kapsamında gözaltına alınması ve sonrasında serbest bırakılmasının ardından kendisine adliyede mobbing uygulandığı ileri sürüldü. Adliye çalışanı A.B.`nin işe her giriş çıkışında, diğer çalışanlara yapılmayan uygulamalarla karşılaştığı, iş giriş ve çıkışlarında üstünün arandığı iddia edildi. İddiayı doğrulayan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Salih Ersoy, operasyon döneminde bazı basın yayın kuruluşlarını sendika üyeleri ile ilgili bilinçli olarak haberlerin servis edildiğini ve üyeleri olan A.B.`yi küçük düşürücü bir kampanya başlatıldığını söyledi. “Adliye çalışanı A.B.İ., hakkında yürütülen soruşturma, anlamsız bir şekilde devam etmektedir. Üyemize yönelik Adliye girişinde hala basit bir şekilde de olsa mobbing uygulanmaktadır. Bunun adına aranma denmeyecekse de, bir adliye çalışanını dışlamak, baskı altında tutmak, mobbing uygulamak amacıyla gösteriş usulu sadece bir kişiye yönelik arama yapılmaktadır” dedi.
 
“Basına servis edildi”
Ersoy, “Tutanaklarda 400 adet evrak ele geçirildiği, terör örgütüne baskın yapıldığı yönünde haberler yazılmış. Bunların bir çoğunun yalan olduğu daha sonraki tutanaklarda ortaya çıkmıştır. Bu tutanaklarda 400 adet mühimmatın tarak, telefon bataryası, şarz aleti, makyaj malzemeleri olduğu görülmüş, yapılan arama sonucunda ortaya çıkan tutanağa rağmen, sendika üyemiz olan bir kamu çalışanının, adliyede görev yapan, 08:00-17:00 mesaisi olan bir memurun evine baskın yapılmış ve sonuçta baskı amacıyla yalan haberler basına servis edilmiştir” dedi.
 
“Gerekli adımları atacağız”
“Sendika üyemize uygulanan bu mobbinge karşı, Büro Emekçileri sendikası sert bir tepki gösterecektir” diyen Ersoy, açıklamasını “Geçen hafta Adalet Komisyonu başkanından aldığımız randevu, bir saat içerisinde geri iptal edilmiştir. Bunun sebebinin ne olduğu açıktır. Çağlayan Adliyesi`ne avukatların girilmesine izin verilmedi. Hatta avukatlar darp edildi. Avukatların darp edilmesiyle daha öncede karşılaştık. Bu açıkca Türkiye`de hukukun bittiğinin göstergesidir. AKP hukukuyla hareket etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Büro Emekçileri Sendikası mücadele ederek onlarca hak kazandı. Bundan sonrada kazanmasını iyi biliyor. Bunun için üyemizin arkasında duruyoruz ve kısa süre içerisinde adımlar atacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş