Çanakkale adını görünce böyle oldu!

Çanakkale’de şehitlikleri ziyaret eden Diyarbakırlı bir çocuğun gönderdiği mektuptan öyle bir şiir çıktı ki! Partisinin İl başkanları toplantısında mektubu okuyan Erdoğan, mektupta yazılı olan Grup Yorum şiirini de bilmeden okudu.

861
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Partisinin il başkanları toplantısında daha birkaç hafta önce “Terörist” oldukları gerekçesi ile gözaltına alınan müzik gurubu Grup Yorum’un “Devrim” şiirini okudu. Başbakan Erdoğan, Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ederek kendisine teşekkür mektubu gönderen Diyarbakırlı bir çocuğun mektubunu okudu. Mektupta yazan şiiri de okuyan Erdoğan, internet haber sitelerinin en çok tıklananları arasına girdi.
 
Diyarbakırlı Kürt çocuklarından gelen mektupları okuyan Erdoğan, “Bir başka Diyarbakırlı yavrumuz, Çanakkale gezisinde şehitlerin mezarına giderken, bir mezarda birden fazla şehit yattığını görünce çok duygulandım. Bizler canımızdan bir parça koparırcasına en iyilerimizi verdik toprağa onlar, yaratılan değerlerin, onurun, erdemin, inancın simgeleri olarak yüreklerimizi dolduruyor, bilincimizi aydınlatıyor bizi kopmaz bağlarla bağlıyor vatana! Biz şehitlerin hiçbir zaman ölmeyeceğini biliyoruz ve yüreğimizde her zaman onlara bir yer ayıracağız. Bütün şehitlere Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.
 
Başbakan Erdoğan’ın ÇHD’ye, Grup Yoruma ve Yürüyüş Dergisi’ne yönelik baskınlarda tutuklananları “terör örgütü üyesi” ilan etmişti.
Paylaş