havadurum

Çanakkale, “Ülgür Gökhan’la özgürlük” dedi

Merakla beklenen ve süreci boyunca önemli tartışmaları da içinde barından 30 Mart seçimleri dün itibariyle gerçekleşti. Çanakkale`de 2002 yılından bu yana görev alan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, büyük bir farkla üçüncü kez kenti yönetme görevini üstlendi. Gökhan, bolkan konuşmasını da seçim süreci boyunca üzerinde ısrarla durduğu “Özgürlük ve barış” kavramı üzerine kurarak, “Çanakkale yolsuzluklara, hırsızlıklara `dur` demesini bilen bir kenttir. Hiç kimseye biat etmez, bir tek şeye inanır, demokrasiye, adalete, insan haklarına ve barışa inanır” dedi.

1248
 
Çanakkale, 2014 yerel seçimlerinde de “Ülgür Gökhan” dedi. Oy verme işleminin ardından CHP`nin Cumhuriyet Meydanı`ndaki lokalinde kalabalık bir ekip tarafından hummalı bir çalışma yapıldı. Sayılan oylar sandıklardan alınan sonuçlarla dakika dakika açıklandı. Sandıklardan aldığı oyların sonucuna göre yeniden Çanakkale Belediye Başkanı olduğunu açıklayan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, balkon konuşmasını “Özgürlük ve barış” teması üzerine kurguladı. Artık, “herkesin belediye başkanı” olduğunu ısrarla vurgulayan Başkan Gökhan, “Bu başarı özgürlüğe, barışa, kardeşliğe inanların başarısıdır. Ne kadar sevinseniz hakkınızdır. Çünkü uzun bir seçim süreci geçirdik, çok engelleri aştık, hepiniz üzüldünüz biliyorum. Çanakkale sosyal demokratlardan geçilmez, CHP`den geçilmez. Çanakkale özgürdür, barışıktır, laiktir, onun için geçilmez. Çanakkale yolsuzluklara, hırsızlıklara `dur` demesini bilen bir kenttir. Hiç kimseye biat etmez, bir tek şeye inanır, demokrasiye, adalete, insan haklarına ve barışa inanır. Onun için hep biz kazanırız, hep solcular kazanır” dedi.
 
 
Gençlere ve kadınlara özellikle teşekkür etti
“Öncelikle gençlerimize, kadınlara sonsuz teşekkür ediyorum” diyen Gökhan, “Çok çalıştılar, mücadele ettiler. Çanakkale`nin çağdaş insanı da bana güvendi, sağ olsunlar, var olsunlar. Çanakkale`de gençler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özgürlüklerini sonuna kadar kullanacaklar. Çanakkale, kadınların ve gençlerin kenti olmaya, onların özgürlüklerini yaşayabildikleri bir kent olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. “Bu başarıyı, Ali İsmail Korkmaz`lara, Berkin Elvan`lara adıyorum” diyen Gökhan, “Özgürlüklerin kentinde yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Ben artık, bu kentteki herkesin belediye başkanıyım, bütün Çanakkale`nin belediye başkanıyım. Ben balkon konuşması yapıp kıvıranlardan değilim. Barıştan ve özgürlükten asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
Fark giderek büyüdü
Çanakkale`de 274 sandıkta kullanılan oylar, gecenin geç saatlerine kadar sayılmaa devam etti. 274 sandığın 268`inin sonucuna göre 37 634 oy ve yüzde 56,48`lik oy oranı ile CHP`li Ülgür Gökhan ipi göğüslerken, Gökhan`ın en yakın rakibi olan AKP`li Mehmet Daniş, 24 bin 692 oy ve yüzde 37`lik oy oranında kaldı. MHP ise 5 bin civarında oy alarak büyük bir düşüş yaşadı.
 
 
İlçelerde ilginç sonuçlar var
Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Ayvacık`ta AKP`li Mehmet Ünal Şahin, Bayramiç`te AKP`li Sadettin Arslan, Biga`da CHP`li İsmail Işık, Bozcaada`da CHP`li Hakan Can Yılmaz, Çan`da AKP`li Abdurrahman Kuzu, Eceabat MHP`li Adem Ejder, Gelibolu`da CHP`li Mustafa Özacar, Gökçeada`da MHP`li Ünal Çetin, Lapseki`de AKP`li Eyüp Yılmaz ve Yenice`de AKP`li Veysel Acar 5 yıllık görev yetkisini aldılar. Ezine’de ise CHP’li mevcut Belediye Başkanı Halil Büyükerol ile AKP’li Haluk Babaoğlu arasında başabaş giden seçimde oylar üçüncü kez sayılmaya başlandı. Kesin sonuçlar yarın gazetemizde.
 
 
Muhtarlarda kesinleşti
Yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği kadar muhtar adaylarında da büyük bir rekabet ortamı vardı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Barbaros Mahallesi`nde Şaban Şahin, Kemalpaşa Mahallesi`nde Şebnem Kumtepe, Cevatpaşa Mahallesi`nde Evren Kızoğlu, Esenler Mahallesi`nde Nazife Aydın, Fevzipaşa Mahallesi`nde Hacı Ramazan Işıldak, Namık Kemal Mahallesi`nde Cahit Sevim ve İsmetpaşa Mahallesi`nde Özkan Vural yeniden muhtarlığa seçildiler.
 
 
 
 
Paylaş