havadurum

"Çanakkale’nin fuarı EXPOTROİA’yı yaşatmalıyız”

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) öncülüğünde bu yıl 3.`sü düzenlenecek olan 100. yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çok sayıda kurum ve kuruluşun destek verdiği fuar, 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

566
Akol Otel`de düzenlenen EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı bilgilendirme toplantısına ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ferhan Savran, DLG Fuarcılık Ltd. Şti. Fuarlar Koordinatörü Onur Kiraz ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplamda 47000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek EXPOTROİA’nın yaklaşık maliyetinin 1 milyon TL olacağı bildirildi. Toplantıda konuşan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, EXPOTROİA`nın bu yıl 3. kez kapılarını ziyaretçilere açacağını söyledi. Akarsu; "Bizim için 2015 demek 100. yıl, gerçekten buna önem veriyoruz. Bu anlamda ortak kültürümüzü geliştirmek amaçlarımızdan bir tanesiydi. ÇASİAD olarak EXPOTROİA`da 3. yılımızı gerçekleştiriyoruz. Uluslararası bir fuar yapmak noktasında ve bu Çanakkale’mizi tabii ki tanıtmak kendi ürünlerimizi tanıtabilmek ve ortak olarak da diğer kurumlarla birlikte 100. yılda önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. EXPOTROİA ÇASİAD’ın değil Çanakkale’nin fuarı bu yüzden EXPOTROİA’yı yaşatmalıyız” dedi.
 
Ulus; "Çanakkale için bir aradayız"
Çanakkale’nin 100. yılında 20’ye yakın kurumun birleşerek fuar organizasyonunda bir araya geldiğine dikkat çeken Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise; "100. yılda yapacağımız bu etkinlik belki de 100. yılda yapılacak tüm etkinliklerin en önemlisi diye düşünüyorum. İnşallah 100. yılda Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağlamak, Çanakkale’yi ön plana çıkartmak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah 100. yıl etkinlikleri kapsamında da biz damgasını vurur diye düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Kiraz; "Herkesi Çanakkale`ye bekliyoruz"
DLG Fuarcılık Ltd. Şti. Fuarlar Koordinatörü Onur Kiraz da şu şekilde konuştu: "Çanakkale`de düzenleyeceğimiz fuarımızda 1500 metrekarelik kapalı alanda gıda firmaları başta olmak üzere tarım ve hayvancılık firmaları, açık alanda tarım ve hayvancılık sektöründen zirai ilaç, tohum ve gübre firmaları yer alacak. Bununla birlikte açık alanda tarımsal mekanizasyon, ekipman, traktör ve bçverdöver firmaları açık alanda yer alacaklar. Makine deneme alanı için ayrılacak ortak deneme alanında ise tüm mekanizasyon firmaları sırayla deneme gösterilerini gerçekleştirecekler. Çim alan üzerinde ise tüm sivil toplum örgütleri, tarımsal kooperatifler, dernekler, kamu kurum ve kuruluşlar alanımıza renk katacaklar. Fuar alanımızda yer alan özel hayvancılık bölümü ile düzenlenecek olan hayvancılık yarışmaları, hayvancılık sektörünü bir araya getiren renkli aktiviteler olacak. Çanakkale Zaferi`nin 100. yılında 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü`nü 5000 çiftçi ile Çanakkale`de kutlayacağız. 100 yıl önce burada savaşmış olan Almanya, Avustralya, İngiltere gibi ülkeler, Dünya Çiftçiler Günü`nü kutlamak ve tarım için Çanakkale`de buluşacak. Başta Çanakkale`miz olmak üzere tüm ülkemiz için anlamı çok büyük olan bir yılda herkesi Çanakkale için güçlerimizi birleştirmek üzere Çanakkale`ye bekliyoruz."
Paylaş