Çanakkale’nin binaları yükseldikçe, itfaiye düşünüyor

Tarihe ‘tulumbacılar’ olarak geçen İtfaiye hizmetleri, zamanla değişime ayak uyduruyor. Karacaören ovasında yükselecek 12 katlı binalar için temmuz ayında Belediye Meclisi’nin karar vermesi beklenirken, hızla büyüyen Çanakkale’de yangın konusunda araç ve ekipman sıkıntısı ise tam olarak çözülmüş değil. Barışkent bölgesinde çıkan çatı yangınına müdahale etmekte zorlanan İtfaiye, kentin gelişimine uyum sağlayacak ekipman ihtiyacı için gerekli temasları başlattı.

779
Şu anda Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nün elinde yüksek katlar için iki adet araç bulunuyor. 18 ve 23 metrelik bu araçlar şimdilik yeterli gibi gözükse de gelecek günler için de hazırlıklar sürüyor. Bu amaçla Çanakkale Belediyesinin geçtiğimiz günlerde “32 metrelik merdivenli itfaiye aracı alımı için iller bankasına başvuru yaptığı öğrenildi. Başvurunun sonuçlandıktan sonra ihaleye çıkılacağı ve önümüzdeki aylarda Çanakkale’ye 32 metrelik merdivenli itfaiye aracı kazandırılacağı” belirtildi.
 
20 yıl önceye kadar 5-6 kat olan binaların sekize, dokuza çıkmasıyla itfaiye de buna göre kendini yeniliyor. Çanakkale Belediye Meclisinde bekleyen konulardan birisi de 12 katlı binalar dosyası. Karacaören ovasında yükselecek 12 katlı binalar için temmuz ayında Belediye Meclisi’nin karar vermesi bekleniyor. Müteahhitlerin ve arsa sahiplerinin dört gözle beklediği yüksek binalara izin çıkacağı da kesin gibi. Ancak hızla büyüyen Çanakkale’de yangın konusunda araç ve ekipman sıkıntısı ise tam olarak çözülmüş değil. Şu anda Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nün elinde yüksek katlar için iki adet araç bulunuyor. 18 ve 23 metrelik bu araçlar şimdilik yeterli gibi gözükse de gelecek günler için de hazırlıklar sürüyor. Bu amaçla Çanakkale Belediyesinin geçtiğimiz günlerde “32 metrelik merdivenli itfaiye aracı alımı için iller bankasına başvuru yaptığı öğrenildi. Başvurunun sonuçlandıktan sonra ihaleye çıkılacağı ve önümüzdeki aylarda Çanakkale’ye 32 metrelik merdivenli itfaiye aracı kazandırılacağı” belirtildi.
Paylaş