Çanakkale’den Sur’a dayanışma ruhu

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ve kentteki duyarlı STK’ların desteği ile Kardeş Kent Sur Belediyesi’ne sığınan IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuk için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler yola çıktı.

595
 
 
Çanakkale`de yaklaşık 10 gün boyunca devam eden yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler, IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuğa verilmek üzere kardeş kent Sur Belediyesi`ne gönderildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ve çok sayıda belediye çalışanının katıldığı uğurlama töreninin ardından yardım kamyonu dün sabah hareket ederken, kampanya heyeti ise geçtiğimiz gün Diyarbakır`ın Sur Belediyesi`ne doğru yola çıkmıştı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`den Sur Belediyesi`ne dayanışma ruhu içerisinde; IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuk için başlatılan yardım kampanyasının devam edeceğini belirterek; "Kardeş şehrimiz Sur Belediyesi`ne yardım kamyonu yollamak üzere toplandık. Yardımın amacı özellikle Irak`tan IŞİD teröründen kaçarak Türkiye`ye sığınan Ezidiler, Türkmenler ve IŞİD`in teröründen etkilenen insanların kaçtıkları bölge olan kardeş şehrimiz Diyarbakır Sur Belediyesi`ne ve IŞİD`den kaçanlara destek olmak için Çanakkale`den yardım kamyonunu yolluyoruz. Bunun arkası gelecek yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.
 
 
"Gerçekten bir insanlık dramı yaşanıyor"
"Kendini Müslüman varsayan ve bana göre sözde Müslüman IŞİD`in orada kendinden olmayan bütün insanlara uyguladığı şiddet, terör ve katliam gerçekten 21. yüzyılda kabul edilmesi mümkün olmayan bir görüntü ve anlayış ortaya koyuyor" diyen Başkan Gökhan; "Biz Çanakkale`de özellikle hep barışı vurgularken, Güneydoğumuzda ve Orta doğuda bu tür hadiselerin olması ve üstelik İslam adına bunun yapılıyor olması gerçekten anlaşılması zor. Ama sonuç itibariyle oradaki insanların yardıma muhtaç olduklarını biliyoruz. Televizyonlarda izliyorsunuz yürürken yere yığılan insanlar, açlık ve susuzluk çeken çocuklar, ne kadar zor şartlarda dağları aşıp Türkiye`ye sığınmaya çalışan insanlar var. Bu arada da onların gereksinimlerini karşılamaya çalışan Diyarbakır Sur Belediyesi var. Daha önce festivale Sur Belediyesi`nden misafirlerimiz gelmişti. Onlarla yaptığımız görüşmeler sonucunda durumu bize anlattılar. Bunun üzerine biz de yardım kampanyasını başlattık. Değerli Çanakkaleli gönüllülere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
 
"Dayanışma ruhu son derece önemli"
Kardeş belediye olan Çanakkale Belediyesi ile Sur Belediyesi arasındaki dayanışma ruhunun önemine değinen Başkan Gökhan; "Belediyenin koordinasyonunda ve gönüllülerimizin sayesinde malzemelerimizi topladık. Bağış yapanlara ve emek verenlere teşekkür ediyorum. Burada dayanışma ruhu son derece önemli. Mustafa Kemal Atatürk`ün önderlik ettiği bu ülkede bizler onun takipçileri olarak `Yurtta Sulh, Cihanda Sulh` ilkesine daima sadık kalarak hem ülkemizdeki barışa hem uluslararası barışa hem de oralardan kaçıp ülkemize sığınan insanlara barışçıl bir yaklaşımla davranmamız gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra başka yardım kamyonları da göndereceğiz. Kampanyamız devam edecek. Çanakkalelilerin desteğini bekliyoruz" dedi.
 
 
"IŞİD`e destek verenler utansın"
IŞİD`i besleyen ve destek olanlara da tepki gösteren Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: "Kendini sözde Müslüman olarak adleden insanlar grubunun yaptığı teröre karşılık biz tam tersine İslam`ın gerçek inançları olarak yardıma muhtaç olanlara yardımlarımızı esirgemiyoruz ve esirgemeyeceğiz. Oralardan kaçıp gelen insanlara bağrımızı açacağız. Kötü siyasetin sonuçları böyle oluyor. Bu IŞİD`i besleyenler ve destek olanlar utansınlar. Biz onların yaptığı yanlışlara bir nebze olsun dur demek ve yaralara merhem olmak için gayret gösteriyoruz. IŞİD`e destek verenler utansın. Destek vermedik diye inkar ediyorlar. Gerçekten yalan söylüyorlar. Bu IŞİD`e birebir destek verdiler. O MİT tırları dedikleri tırların içerisinde IŞİD`e yardım malzemeleri gidiyor. Ama biz IŞİD`e değil, IŞİD`den kaçanlara yardım tırı gönderiyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Bir an önce bu insanlık dramının bitmesini diliyorum." Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ve kentteki duyarlı STK’ların desteği ile Kardeş Kent Sur Belediyesi’ne sığınan IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuk için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemelerin bulunduğu yardım kamyonu Sur Belediyesi`ne uğurlandı.
Paylaş