Çanakkale’den Ezidi halkına dayanışma eli

Ezidiler için topladıkları yardımı Diyarbakır’a ulaştıran Çanakkale Belediyesi, STK temsilcileri ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti....

524
Sur Belediyesi ile 3 yıl önce kardeş belediye olan Çanakkale Belediyesi çalışanları beraberindeki STK temsilcileri ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleri ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti. Anlı, konuklarını kırmızı güllerle karşılayarak, “Diyarbakır’a hoş geldiniz, şeref getirdiniz” dedi. Anlı, Çanakkale’nin dayanışma duygularını görmenin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade etti. Anlı konukları Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ile birlikte karşıladı.
 
 
‘Çanakkale halkı büyük duyarlık gösterdi’
Çanakkale Belediyesi’nin öncülüğünde STK’ların da katılımı ile bir yardım kampanyası organizasyonu yaptıklarını dile getiren Uluslararası Basın Örgütü (IPI) Yönetim Kurulu üyesi ve Çanakkale Olay Gazetesi sahibi Aynur Ganiler, Çanakkale halkının Ezidi halkı için başlatılan kampanyaya çok büyük destek verdiğini, duyarlılık gösterdiğini anlattı. Ganiler, “Desteklerin arkası da gelecek. Çanakkale halkının ve Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan’ın sevgilerini, selamlarını getirdik. Kampanyayı başlatırken ‘Bizler kardeşiz, kardeşlikten öte dostuz’ dedik. Dostluklar çok önemli. Kardeşimizin kardeşi zor durumda ise biz de burada olmamız gerektiğini düşündük” dedi.
 
 
Çanakkale’nin duyarlığı bu ülkenin kazancıdır
Anlı ise, “Gerçekten bizim için büyük anlam taşıyan bu yardımı buraya kadar getirmek, onu paylaşmak çok güzel. Maalesef uzun bir süreden beridir, bu coğrafyada sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu’da her türlü farklılık insanların birbirinden uzaklaşmasına, kutuplaşmasına neden oluyor. O nedenle Çanakkale’nin dayanışma duygularını göstermesi gerçekten alkışlanacak bir davranış” dedi. Anlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yardım kampanyası Çanakkale halkının duyarlılığının bir göstergesidir. Çanakkale halkının dayanışma duyguları bu ülkenin bir kazancıdır. Keşke Çanakkalelerimiz daha çok olsa. Bu açıdan bizi çok mutlu ettiniz. Bizim için büyük bir moral oldu.” Anlı daha sonra konuklarına, çift başlı kartal figürünün işlendiği bir tablo ve Diyarbakır Gezi Rehberi hediye etti.
 
 
İkinci yardım yolda
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde Çanakkale STK’ları ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi tarafından 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında “Bu bir insanlık çağrısıdır” sloganıyla başlatılan kampanyada kuru gıda, çarşaf, yastık, battaniye, havlu, ayakkabı, diş macunu, iç çamaşırı ve temizlik malzemeleri toplandı. Yardımlarını Sur Belediyesi’ne ulaştıran Çanakkaleli yetkililer, ikinci yardım grubunun en yakın zamanda yola çıkacağını ifade etti.
Paylaş