Çanakkale’den 34 proje başvurdu

İhracat ve Yenilikçilik için 110 proje başvurusu yapıldı.

576
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 31 Ekim’de çıktığı iki mali destek programından en büyük bütçeye sahip İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı için 110 proje başvurusu yapıldı.
 
Proje Teklif Çağrısı başvuruları 27 Ocak Cuma günü saat 17.00’de tamamlanan destek programına Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’ler başvurdu. Balıkesir’den 76 proje başvurusu yapılırken, Çanakkale’den ise 34 proje başvurusu geldi.
 
Başvuran projelerin toplam bütçesinin 33 milyon 359 bin TL olduğunu açıklayan GMKA yetkilileri; “Talep edilen bütçe Ajansın çıktığı İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bütçesinin 3 katı. İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Balıkesir ve Çanakkale bölgesindeki Türkiye ortalamasının altında bulunan kişi başına ihracatın artırılması ve bölgenin dünya ekonomisine eklemlenmesini hedefleniyor. Projelerin GMKA’ya teslim edilmesinin ardından başvuru dosyaları ön inceleme sürecinden geçirilerek, Bağımsız Değerlendirme, Değerlendirme Komitesi ve Ön İzleme süreçlerine alınacak” dediler.
Paylaş