havadurum

Çanakkale’deki sorunlar İzmir’de yakasını bırakmadı

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Çanakkale Milli Eğitim eski Müdürü Vefa Bardakçı İzmir’de de çürük ve yakıtsız okullar ile karşılaştı.

1059
Çanakkale’de görevini sürdürdüğü son dönemlerde depreme dayanıksızlığı nedeniyle boşalytılan okulların sorunları ile karşılaşan Milli Eğitim Eski Müdürü Vefa Bardakçı İzmire atanmasından sonra aynı sorunları kucağında buldu. Vefa Bardakçı konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede söyledikleri bizlere Çanakkale’deki sözlerini hatırlattı.
 
Bardakçı; “Şu an 17 okul güçlendirme ya da yıkım için boşaltıldı. Zaten binalarla ilgili hazırlanan raporları gördükten sonra orada eğitim yapmak mümkün değildi, bu yüzden boşalttık. Geçici çözüm olarak öğrencileri başka okullara yönlendirdik. Eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ben de bu durumu istemiyorum, öğrencilerin, velilerin huzursuzluğu beni daha fazla huzursuz ediyor. Ancak ne yazık ki elden gelen bir şey yok. Katlanacağız. Tamamen bina stoğu ile ilgili bir sorun. Kimi yıkılacak, kimi güçlendirilecek" dedi.
 
Çanakkale’de görevini sürdüğü sürede dönem dönem yakıt yokluğu nedeni okulların ısınma problemleri ile karşılaşan ve sorunların tedarik ile ilgili politikalardan kaynaklandığını  ifade eden Bardakçı aynı nedenler ile oluşan yakıtsızlık problemlerine karşı yeni görev yeri olan İzmir’de mücadele başlattı. Göreve başladığı günden bu yana en çok şikayet edilen konulardan birinin de okulların yakıtsız kalması olduğunu belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, sorunun ihalede toplu alım yöntemiyle yapılmış olmasından kaynaklandığını söyledi.
 
Bardakçı, "Toplu ihale yöntemlerinde belki alımlarda binde bir de olsa avantaj sağlanabilir gibi görünse de bir risk yoğunlaşması oluyor. Siz bir ili tek bir paket olarak ihale ettiğinizde alan firmanın gücü yoksa, sistemi çevirip dağıtımı gerçekleştiremiyorsa, bütün her yer sorunlu hale geliyor. Ama toplu ihalelerde bütün risk bir yere toplanıyor. Oysa ilçelerde yapılsa bir yerde sorun çıktığında oraya müdahale etmek daha kolay olurdu. Böyle bir durumda yetişemiyoruz. Bundan sonraki ihaleleri ilçelerde yapacağız" dedi.
Paylaş