havadurum

Çanakkale’de Zafer coşkusu

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıl dönümü etkinlikleri başladı. Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törende Vali Güngör Azim Tuna, şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz`ın kızı Ecem Eryılmaz`a Devlet Övünç Madalyasını takdim etti.

418
 
Törende bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları’nın önemine dikkat çekerek; “Özgürlüğü ve bağımsızlığı için her türlü engeli aşacağını, vatanın her karış toprağını canı pahasına savunacağını bu savaşta bir kez daha ispatlamıştır. Şehitlerimizin gözleri arkada değildir. Biliyorlar ki, bu devlet, bu millet onları ve ailelerini her zaman baş tacı edecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
 
 
Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıl dönümü ve ``Zafer Haftası`` etkinlikleri, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığına bağlı Çimenlik Kalesi`ndeki Yüzbaşı Ahmet Saffet Konferans Salonu`nda başladı.  Törende Vali Güngör Azim Tuna tarafından şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz`ın kızı Ecem Eryılmaz`a Devlet Övünç Madalyası verildi.
 
Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıl dönümü ve ``Zafer Haftası`` etkinlikleri, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığına bağlı Çimenlik Kalesi`ndeki Yüzbaşı Ahmet Saffet Konferans Salonu`nda başladı. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, muharip gaziler, öğrenciler, askerler, askeri ve mülki erkan ile davetliler katıldı. Tören şehitler için Saygı Duruşu’nda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.
 
Törende konuşma yapan Vali Tuna: ``O günlerde bizi tarihten silmek için bütün güçleriyle üstümüze gelmişlerdi. Bugün ise birliğimizi beraberliğimizi bozmak için terör eylemleri kullanılıyor. Ve yine karşısında canı pahasına vatanını koruyan askerimiz, polisimiz var. Kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Onların şu anda en yüksek mertebelerde olduğuna canı gönülden inanıyorum. Geride bıraktıklarına sahip çıkmak da, devlet olarak bizim boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin gözleri arkada değildir. Biliyorlar ki, bu devlet, bu millet onları ve ailelerini her zaman baş tacı edecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır`` dedi.
 
 
“Birliğimiz terör ile bozulmak  isteniyor”
Konuşmasında Çanakkale Savaşlarının önemine dikkat çeken Vali Güngör Azim Tuna; “İnancı ve kutsal değerleri için her zaman ölmesini bilmiş milletimiz, Çanakkale deniz ve kara muharebelerinde de en üst seviyede, var olma-yok olma mücadelesi verdiğinin bilincinde olarak savaşmış ve şehit olmayı peşinen kabul etmiştir. Ve Allahın yardımıyla Çanakkale’de kanıyla, canıyla, şerefiyle, onuruyla bir destan yazmıştır” dedi.
 
Tuna şunları söyledi; “Özgürlüğü ve bağımsızlığı için her türlü engeli aşacağını, vatanın her karış toprağını canı pahasına savunacağını bu savaşta bir kez daha ispatlamıştır. O günlerde bizi tarihten silmek için bütün güçleriyle üstümüze gelmişlerdi. Bugün ise birliğimizi beraberliğimizi bozmak için terör eylemleri kullanılıyor. Ve yine karşısında canı pahasına vatanını koruyan askerimiz, polisimiz var. Kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Onların şu anda en yüksek mertebelerde olduğuna canı gönülden inanıyorum. Geride bıraktıklarına sahip çıkmak da, devlet olarak bizim boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin gözleri arkada değildir. Biliyorlar ki, bu devlet, bu millet onları ve ailelerini her zaman baş tacı edecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu vesileyle Çanakkale destanını yazan ecdadımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi, saygıyla, rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.” 
 
“Şehit kızına övünç madalyası verildi”
Törende ayrıca Vali Güngör Azim Tuna tarafından 26 Nisan 2010 tarihinde Giresun Dereli Şebinkarahisar karayolunda bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz’ın kızı Ecem Eryılmaz’a devlet övünç madalyası takdim edilerek ve beratı verildi.
 
Çimenlik Kalesi’ndeki tören, Çanakkale Savaşlarını konu alan Hasret Nurdağ resim sergisinin açılışı ve gezilmesiyle sona erdi.
 
 
Paylaş