havadurum

Çanakkale’de tehlikeli girişim!

Biga Ağaköy Kampüsü`nde önceki gün, önce sözlü saldırıya uğrayan Selahattin Öztekin isimli öğrenci, akşam evine giderken yanındaki Volkan Tan isimli arkadaşı ile birlikte kurulan pusu sonucu ağır şekilde darp edildi. Olayının ardından kafatasında kırıklar olduğu öğrenilen Öztekin, hayatı tehlikesi bulunmadığı, ancak durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Benzer bir olay geçtiğimiz Cuma günü de Çanakkale`de yaşandı. Gece geç saatte, otostop yöntemi ile evlerine gitmeye çalışan iki gencin, bindikleri araçta Kobane ile ilgili konuşmaların yaşanması üzerine araçtan indirilerek darp edildikleri ileri sürüldü.

2014
 
 
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde Kamu Yönetimi 2`nci sınıf öğrencisi Selahattin Öztekin, önceki gün evinin önünde 5 kişilik bir grubun pusu kurarak saldırısına uğradı. Bir anda üzerlerine çullanan saldırganlar tarafından darp edilen Selahattin Öztekin ağır sağlık durumu nedeni ile hastaneye kaldırıldı, yanında kendisi ile birlikte saldırıya uğrayan Volkan Tan ise İlçe Jandarma Karakoluna alınarak ifade verdi. Okulda sözlü sataşma ile başlayan olaylar sonucunda ağır yaralanan Öztekin, önce Biga Devlet Hastanesi`ne ardından da Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Öztekin`in kafatasının sol kısmında ve sol göz civarında kırıklar olduğu tespit edildi. Durumu ağır olan Öztekin, dün gerekli yazışmaların tamamlanmasının ardından ambulans ile Maltepe`deki Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi. Öztekin için hem plastik cerrah hem de beyin cerrahı tarafından ameliyat yapılacağı öğrenilirken, Öztekin`in şuan için hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak sürekli kontrol altında tutularak ani bir olumsuz gelişme yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
 
 
Olay biliniyormuş!
Söz konusu olay öncesinde Biga Ağaköy Kampüsü`nde gerçekleşmeden önce, kampus içinde çeşitli söylentiler olduğu öğrenildi. “Kürt öğrencilere saldıracaklar” şeklindeki söylentilerin bir süre devam ettiği okuldaki öğrenciler tarafından dile getirilirken, bu durumun gerçekleşmesine ihtimal vermeyen Selahattin Öztekin ve Volkan Tan, “geliyorum” diyen bir saldırıya uğradılar. Daha öncede bazı Kürt öğrencilere yönelik, “Sizi burada barındırmayacağız”, “okutmayacağız” gibi tehditlerin de olduğunu aktaran öğrenciler, şimdi can güvenlikleri noktasındaki tedirginliklerini dile getiriyorlar.
 
4 kişi gözaltında
Önceki gün saat 16 civarında saldırıya uğrayan öğrencilerden Öztekin hastanede tedavi altına alınırken, Tan ise İlçe Jandarma Karakolunda ifade verdi. Kendilerine yönelik saldırı eylemini gerçekleştiren 4 kişiyi tespit eden Volkan Tan`ın ifadesinin ardından şahısların gözaltına alındıkları öğrenildi. Dün saat 16 civarında ifade vermek için İlçe Jandarma Karakolu`na giden Volkan Tan, gece boyu karakol önünde bir araya gelen grubun varlığı nedeni ile güvenlik gerekçesi ile gece saat 23`e kadar orada kaldı. Biga`da gece boyu gerginlik devam ederken, başka bir olumsuz durum yaşanmadı.
 
Kimlik kontrolü yapacak gücü nereden buluyorlar?
Okul arkadaşı Selahattin Öztekin hastanede tedavi altında alınan Volkan Tan saldırı ile ilgili detayı İlçe Jandarma Karakolundaki görevlilere anlattı. 5 kişilik bir grubun evlerinin önünde karşılarına çıktığı söyleyen Tan, “Bize isim ve kimliklerimizi sordular. Sonra `şöyle kenara gelin` dediler. Birden vurmaya başladılar. Ellerinde kesici bir alet olduğunu düşünüyorum. Muşta ya da demir çubuk gibi yoksa arkadaşım o hale gelmezdi” dedi.
 
Çanakkale`de de benzer olay yaşandı
Geçtiğimiz Cuma günü ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi`nde bulunan kütüphanede ders çalışan iki öğrencinin başına da benzer bir darp olayı geldi. Terzioğlu Yerleşkesi`nden aşağıya inerek otobüslerin olmadığı bir saatte otostop ile Esenler Mahallesi`nde evlerine gitmeye çalışan iki öğrenci, kendilerini alan ve içinde iki kişinin bulunduğu bir araca bindi. Öğrenciler araçtakilerin “Nerelisiniz?” sorusuna “Dersimliyiz” cevabı verirken, Kobane ile ilgili düşünceleri sorulan öğrenciler, Kobane`de bir direniş olduğunu ve desteklediklerini ifade etmelerinin ardından Barış Caddesi üzerinde araçtan indirilerek darp edilmeye çalışıldılar. Saldırganların elinden kurtulan öğrencilerin sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.
Paylaş