Çanakkale’de operasyon

Çanakkale`de önceki gün akşam saatlerinde bir öğrenci evine yapılan polis baskınında bir kişi göz altına alındı. Terörle Mücadele Ekipleri tarafından çok sayıda özel harekatçı polisin katıldığı operasyonda R.D., isimli bir öğrenci, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması gözaltına alındı.

881
 
 
Evrensel Gazetesi`nin haberine göre; Çanakkale`de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün 10 Ağustos Caddesi üzerinde yaptıkları operasyonda bir kişiyi gözaltına aldılar. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Coğrafya Bölümü Üçüncü sınıf öğrencisi R.D., “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması ile gözaltına alındı.
 
Operasyon yaklaşık 4 saat sürdü
Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyona çok sayıda özel harekat giysili polislerin katıldığı görüldü. Uzun namlulu silahlarla yapılan operasyon yaklaşık 4 saat sürdü. Evde geniş çapla arama yapan ekipler, daha sonra bir kişi gözaltına alarak çıktılar.
 
Dergi ve gazetelere el konuldu
Gözaltının ardından polislerin “Yurtsever Gençlik Dergisi” ve “Demokratik Ulus” isimli gazetelere el konulduğu öğrenildi. Ev sahibi bir kişinin ise eve geldiği ancak polisler tarafından içeriye alınmadığı öğrenildi.
 
Gazetecilere uyarı
Operasyon haberini alarak söz konusu eve giden gazeteciler, emniyet müdürlüğü yetkililerince Terörle Mücadele ekiplerinin fotoğraflarının çekilmemesi konusunda uyarıldılar. Kamera çekimi yapılarak uyarılan ve Terörle Mücadele Kanunu hatırlatılan gazeteciler, operasyon sırasında görüntü almazlarken, operasyon sonra eve girebildiler. Eşyaların ve kitapların dağıtıldığı evde yaşayanlar, uzun namlulu silahlarla yapılan baskına tepki gösterdiler. Öte yandan, operasyonun savcılık talimatı ile yapıldığı, arama öncesi arama izninin gösterildiği öğrenildi. Geceyi emniyette geçiren R.D. dün emniyetteki sorgusunun ardından önce savcılığa ardından da hakem karşısına çıktı. R.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Paylaş