Çanakkale’de neler oluyor?

Geçen hafta yaşanan bir intihar ve yaşanılan bir cinnet sonrasında oğlunu öldürerek intihar eden babanın dramından sonra bu hafta da iki intihar ve yine bir cinnet sonrasında emekli bir polisin polis otosuna açtığı ateş sonunda iki polisin yaralanması olayını yaşadık.

1343
Bugüne kadar çok ender olarak rastladığımız bu olayların son günlerdeki yoğunlaşması kentimiz açısından dikkat çekici. Hafta sonunda Çanakkale’de bir makine mühendisi ve Çan’da bir taşeron şirkette çalışan işçinin intihar olayı ile birlikte Lapseki’de emekli bir polisin polis otosuna ateş açarak iki polisi yaralaması ile sonuçlanan cinnet olayı Çanakkalelileri üzüntüye boğdu ve aynı zamanda “Çanakkale’de neler oluyor?” kaygısına yol açtı.
 
Emekli polis memuru dehşet saçtı
Lapseki ilçesinde emekli polis memurunun polis aracına ateş etmesi sonucunda, iki polis yaralandı.
Alınan bilgiye göre, emekli polis memuru Yüksel Öztürk (50), Dalyan Mahallesindeki evinin balkonuna çıkarak, Lapseki Emniyet Müdürlüğüne ait polis aracına henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı ateş etti. Araçta bulunan polis memurları Mutlu Işık ve Kadir Baydar yaralandı. Olay yerine gelen Lapseki İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, Öztürk`ü telefonla arayarak, evden dışarı çıkması için ikna etmeye çalıştı. Uzun süre evinden çıkmayan emekli polis memurunun, Çanakkale Emniyet Müdür Yardımcıları A. Kemal Yurttaş ve Servet Yatar ile görüşmek istediğini bildirmesi üzerine emniyet müdür yardımcıları Öztürk`ün evine geldi. Yurttaş ve Yatar, ikna etmesi üzerine emekli polis memuru Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne getirildi. Polis memuru Baydar ayakta tedavi edildi, Işık ise Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis memurlarının durumunun iyi olduğu öğrenildi. 2 polisin yaralanmasına neden olan emekli özel harekat polisi Yüksel Öztürk, 2 saat süren ikna çalışmalarının sonucunda teslim oldu.
 
Taşeron işçi hayatına son verdi
Çan ilçesinde evli ve iki çocuk babası bir işçinin intiharı dostlarını üzüntüye boğdu. Edinilen bilgiye göre, R.K. isimli işçi ilçede bulunan bir çamlıkta, bezleri birbirine bağlayarak intihar etti. Çevrede bulunan vatandaşlar, bir kişinin intihar ettiğini görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede inceleme başlattı. 18 Mart Çan Termik Santrali`ndeki taşeron firmada işçi olarak çalışan R.K.’nin banka kredisi ve piyasaya da borcu olduğu öğrenildi.
 
Yine intihar
Çanakkale`de, 30 yaşındaki makine mühendisi Tolgahan Şimşit, duvara çaktığı çiviye bağladığı iple kendini asarak intihar etti.

Bir Doğalgaz Tesisat Şirketi`nde çalışan makine mühendisi Tolgahan Şimşit, Atatürk Caddesi, üzerindeki evinde, gece boyunca proje çizdiği için sabah işe gitmedi. Şimşit`in işe gelmemesi ve telefonlara da cevap vermemesi üzerine arkadaşları evine gitti. Israrla Zile basmalarına rağmen Şimşit`in kapıyı açmaması üzerine saat 17.00 sıralarında çilingir çağrıldı. Çilingirin arkadan sürgülü kapıyı açmasının ardından eve giren iş arkadaşları, Şimşit`in odasındaki duvara çaktığı çiviye bağladığı çamaşır ipine asılı cesediyle karşılaşınca, olayı polise bildirdi. Polis ve savcının olay yerinde yaptığı incelemede Şimşit`in intihar ettiği belirlendi. Evde yapılan aramada Şimşit`in intihar nedenini belirtir bir nota rastlanmadı. Şimşit`in cesedi, incelemelerin ardından otopsi için Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu`na kaldırıldı.
 
Polis, iki ev arkadaşıyla kaldığı öğrenilen Şimşit`in cep telefonundan en son saat 12.36`da arkadaşlarının attığı mesajlara, `Birazdan evden çıkıp, işyerine geleceğim` diye, cevap verdiği belirlendi. Ölüm haberini alan Şimşit`in diğer iş arkadaşları da evinin önüne gidip, gözyaşı döktü. Arkadaşlarının polise verdiği ifadede, `O hayat doluydu. Her hangi bir sıkıntısından söz etmemişti. Nasıl olup da intihar etti, anlam veremiyoruz` dedikleri öğrenildi. Polis, intihar ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Paylaş