Çanakkale’de köprü çöktü: 2 yaralı

Çanakkale’de yeni yapılan İnönü Köprüsü’nün bir bölümünün çökmesi sonucu iki işçi yaralandı. Sarıçay üzerinden İnönü Caddesi ile Plaj Caddesi`ni birbirine bağlayacak olan İnönü Köprüsü’nün yapım alışmaları sırasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 18 Kasım 2011 tarihinde yapılan protokol imza töreninin ardından yapımına başlanan köprüde yaşanan çökme kentte şaşkınlık yarattı...

1735
 
 
Çanakkale’de yapımına 14 Aralık 2011 tarihinde başlanan İnönü Köprüsü çalışmalarında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 2012 yılı sonunda tamamlanması planlanan yeni İnönü Köprüsü’nün yapımı sırasında bir bölümü belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Aniden yaşanan çökme 2 işçinin de yaralanmasına neden oldu. Çökmenin yaşandığı anda köprünün çöken bölümünün üzerinde bulunan işçilerden birisinin ise ayağı betonların arasına sıkışırken, diğer işçi ise çökme sırasında ayağının kayması sonucu havada asılı kaldı. Yaşanan olayda şaşkına dönen çevredeki işçiler ise, çökme nedeniyle yaralanan arkadaşlarına yardıma koştu. Arkadaşlarının müdahalesiyle birlikte kurtarılan 2 işçinin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.
 
Çaycuma Köprüsü de çökmüştü
118 m uzunluğunda, 13,50 m genişliğinde yapılan İnönü Köprüsü’nde yaşanan çökme ise akıllara Zonguldak`ın Çaycuma İlçesindeki köprüde yaşanan faciayı akıllara getirdi. Kentin iki yakasını birbirine bağlayacak olan İnönü Köprüsü’ndeki çökmenin ardından yetkilileri uyaran vatandaşlar ise, Çaycuma Köprüsü’nde yaşanan facianın Çanakkale’de de yaşanmaması için söz konusu köprünün sağlam temellerin üzerine yapılması gerektiğini ifade ettiler.
 
Öte yandan Sarıçay üzerine inşaa edilecek olan İnönü Köprüsü için 18.11.2011 tarihinde Köprü projesinin yapım ihalesini 2.627.000 TL ile kazanan Atak İnş. Tic.Trz. San. İth. İhr. Ltd. Şti. ile Çanakkale Belediyesi arasındaki sözleşme imzalanmıştı.
Paylaş