Çanakkale’de kanser paneli

Çanakkale’de Kanser Haftası nedeniyle panel düzenlendi...

594
AKP il kadın kolları tarafından düzenlenen panel ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda düzenlenen panele AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, Merkez İlçe ve il Kadın Kolları yönetiminden çok sayıda üye katıldı.
 
Panelde ilk olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Hanifi Kaplan tarafından katılımcılara kansere yakalanma riskini arttıran faktörler, korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi konularında bilgiler aktarıldı. Özellikle erken teşhisin önemine vurgu yapan Kaplan, 50 yaş ve üzerinde ki bayanların sağlık güvencesi olsun veya olmasın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nden ücretsiz bir şekilde faydalanabileceklerini söyledi.
 
Ketem Sorumlu Hemşiresi Bahar Kıray tarafından kadınlarda en sık görülen Meme ve Rahim Ağzı (serviks) kanserleri konusunda da bilgiler aktarıldı. Yine bu kanserlerde de erken teşhisin öneminin altını çizen Bahar Kıray bu nedenle özellikle 50 yaşından sonra 2 yılda bir, riskli grupta yer alan kadınlarında ise 40 yaşından sonra her yıl kanser taramasının yapılması gerektiğini bildirdi. Kansere yakalanma riskini arttıran etkenler, kanserlerin belirtileri konularında bilgiler aktaran Kıray, son olarak gözle ve elle muayenenin tekniklerini katılımcılarla paylaştı. Panel sonunda AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu Ketem sorumlu hemşiresi Bahar Kıray’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Paylaş