havadurum

Çanakkale’de fuar heyecanı

EXPOTROİA 100. yıl Gıda ve Tarım Fuarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

905
14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale Merkez`de Kipa`nın önündeki 47000 metrekarelik alanda düzenlenecek olan EXPOTROİA 100. yıl Gıda ve Tarım Fuarı için çalışmalar sürüyor. Çanakkale Zaferi`nin 100. yılında Türk tarımını bir araya getirilmesi planlanırken, yurtiçi ve yurtdışından gelecek 65.000 ziyaretçi ile coşkulu bir fuar hedefleniyor. Herkes tarafından bilinen fuarcılığın aksine, açık alanda uygulamalı olarak gerçekleşecek fuarda yer alacak 1500 metrekarelik kapalı alanda da gıda firmaları ürünlerini tanıtma imkanı bulacak. Zirai ilaç, gübre ve tohum firmaları, ürünlerini ekerek ve uygulayarak, fuar zamanına kadar yetiştirip fuarda ziyaretçilerin seyrine sunacaklar.
 
Sözleşmeler imzalanıyor
Fuara katılım sağlayacak yerel ve ulusal firmalarla sözleşmeler imzalanmaya başladı. Bu kapsamda ilk sözleşme ise Çanakkale`nin önde gelen enerji firmalarından Güçyetmez Enerji`nin sahibi Erkan Güçyetmez ile imzalandı. EXPOTROİA 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuarı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Güçyetmez; “EXPOTROİA, Tarım cenneti Çanakkale ‘nin Tüm Dünya ya ile entegre olma yönünde büyük önem taşıyacaktır. Çanakkale’nin değerlerinin fuarda yer alacak ithalatçı, dağıtımcı ve üreticilerin paylaşacağı en son teknolojiler ile bütünleşip büyüyeceğine inanıyorum. Çanakkale için daha temiz ve sağlıklı üretimin ve tüketimin uygulamalı örnekleri ile dolu olacak bu Gıda ve Tarım fuarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu kapsamda firma olarak Çiftçimize, Üreticimize ve Tüm Değerli Çanakkalelerimize Güneşe, Rüzgâra vb. Yenilebilir enerji kaynaklarına dayalı verimli sistemlerimiz ve örnekleri ile EXPOTROİA 100. Yıl Gıda ve tarım Fuarında yer almaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.
 
Ulus; “60 bin kişinin katılacağı görkemli bir fuar hedefliyoruz”
Çanakkale Zaferi`nin 100. Yıl `ında Çanakkale Ziraat Odası, ÇASİAD, Ticaret Borsası, Çanakkale ili Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği, Önder Çiftçi Projesi ve DLG Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın destekçilerinden olan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise; “İlimizin, geniş anlamda gerçekleştirilecek olan ilk fuarını hazırlıyor olmanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile iki yıl öncesinden çalışmalara başladığımız, açık alanda uygulamalı olarak düzenlenecek olan fuara, ilimiz genelinden yaklaşık 20 Kurum ile birlikte gerçekleştirmeyi planlamaktayız. 14 Mayıs’ın Dünya Çiftçiler Günü olması nedeniyle, özellikle bu anlamlı günde düzenlenecek olan fuar, gerek tarım ve tarıma dayalı teknolojilerimizin sergileneceği, gerekse dünyanın en büyük kültür mirasına sahip olan ilimizin hem ticaretini geliştirip hem de tanıtımını gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bilindiği üzere 2015 yılının, ilimiz açısından önemi apayrıdır. Çanakkale Deniz Savaşlarının 100. yılında gerçekleştireceğimiz Tarım Fuarı ile tarihimiz için en anlamlı günü kutlamak, bu vesile ile ülkemiz çiftçileriyle, 100 yıl önce burada savaşmış ülkelerin çiftçilerini, Dünya Çiftçiler Günü’nünde adına yakışır bir şekilde kutlayarak, Barışın Şehri’ne gelen misafirlerimizi 3 gün boyunca ağırlamak bizim için büyük bir gurur olacaktır. Fuar alanının üniversitemizin yanında yer alması dolayısıyla, öğrenci arkadaşlarımızdan 20-25 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. İlimizin ve çevre illerin merkez ve ilçe Ziraat Odalarının katılımıyla toplamda en az 60 bin kişinin katılacağı görkemli bir fuar hedeflemekteyiz” diye konuştu. 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan, Gıda ve Tarım ile ilgili tüm firmaları bir araya getirecek, Çanakkale`nin bu büyük organizasyonunda 14 Mayıs Çiftçiler Günü`nü kutlamak üzere tarıma gönül veren herkes fuara davet edildi.
Paylaş