Çanakkale’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

ADD Gençlik kolları Çanakkalelileri cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdı. CHP Çanakkale merkez ilçe örgütü 28 Ekim tarihinde çelenk koyma töreni düzenleyecek.

853
Cumhuriyet Bayramı kutla-maları için Çanakkale halkını Cumhuriyet Meydanına davet eden ADD Çanakkale Şubesi Gençlik Kolları “29 Ekim’de Vatanın ve Cumhuriyetin yıkılmayacağını haykırmak için meydanlarda olacağız” dedi.
 
29 Ekim saat 20.00 de Cumhuriyet meydanında yapılacak etkinlik için çağrı yapan ADD Çanakkale Gençlik Kolları “Türk milletinin önüne 29 Ekim’i kutlama yasağı konulamaz. Bu yasağın gerçek olmayacağının en güzel örneğini 19 Mayıs’ta halk göstermiştir. Devletin görevi halkın bayramları kutlamasını engellemek değil, halkın güvenliğini sağlamaktır. 29 Ekim’de Vatanın ve Cumhuriyetin yıkılmayacağını haykırmak için Cumhuriyet meydanında olacağız” değerlendirmesi yaptı.
 
CHP’den çelenk koyma töreni
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder partisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin programı konusunda gazetemize açıklamalarda bulunarak; “Cumhuriyet değerlerini yok etmek isteyenler Cumhuriyet Bayramının kutlanmasını engelliyorlar. CHP olarak bu girişimi şiddet ile kınıyor, 28 Ekim Günü düzenleyeceğimiz çelenk koyma töreni ile Cumhuriyete sahip çıktığımızı bir kez daha göstermek istiyoruz” dedi.
Paylaş