Çanakkale’de Çınar dönemi başladı

Eskişehir Valiliği`ne atanan Güngör Azim Tuna, valilik önünde gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevi yeni Vali Ahmet Çınar`a devretti. Dün itibariyle Çanakkale’de Vali Ahmet Çınar dönemi başladı. Çınar, kendisinden önce görev yapan Tuna’nın imzalamadığı GSM ruhsatları ile ilgili olarak ise “Mevzuat neyse, o” dedi. Valilik önünde düzenlenen törene kurum ve daire müdürleri, iş adamları, STK temsilcileri, valilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Devir teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında buruk olduğu gözlenen Vali Güngör Azim Tuna görev süresi içinde güzel hizmetler yaptığını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

710
Valilik önünde düzenlenen törene kurum ve daire müdürleri, iş adamları, STK temsilcileri, valilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Devir teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında buruk olduğu gözlenen Vali Güngör Azim Tuna görev süresi içinde güzel hizmetler yaptığını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Vali Tuna, “Görev süresi boyunca Çanakkale`ye yakışan bir hizmet anlayışı ile yorulmadan, güzel bir hizmet yaptığımızı düşünüyorum. Bunu Çanakkale halkının takdirine sunuyorum Bize her zaman destek sunan kamu kurumlarına, sivil toplum kuruşlarına ve halka teşekkür ediyorum. Çanakkale için yeni Valimizin daha iyisini daha güzelini yapacağına güvenim tamdır. Çanakkale`den gönül huzuruyla ayrılıyorum” dedi.
 
 
“Vali Tuna`nın başlattığı projeleri devam ettireceğiz”
Adana`nın Seyhan ilçesinin kaymakamı iken Çanakkale`ye vali olarak atanan Ahmet Çınar ise Vali Tuna`nın başlattığı projeleri devam ettirmek için gayretle çalışacağını ifade ederek, ilk görev yeri olan Çanakkale`de hizmete başlamaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu kaydetti. Yeni Vali Çınar, Tuna`ya: “Çanakkale sizi unutmayacaktır” diyerek yeni görev yerinde başarılar diledi. Çınar, "Çanakkale cennet ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi. Türkiye`nin neredeyse her köyünden bir şehidin bulunduğu bir il. Türk milletinin yüreğinin bir parçası Çanakkale`de. Çanakkale büyük Türkiye`nin yeniden doğduğu yer. Büyük Türkiye’mizin ufkunu aydınlatan manevi dinamiği” dedi.
 
 
“Bir orkestra şefi gibi çalışacağız”
Tuna zamanında başlatılan projeleri devam ettirerek, büyük bir gayretle çalışacaklarını ifade eden Çınar: “Bir orkestra şefi, bir organizatör gibi kıt kaynakları etkin şekilde kullanarak ve iyi değerlendirerek, Çanakkale`ye en iyi hizmetleri sunmayı hedefliyoruz” dedi. Veda konuşmalarının ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla vedalaşarak valilik bahçesinden makam aracına binen eski Vali Tuna helikopterle Eskişehir’e gitti.
 
 
Mevzuatı uygulayacağız, zaten başka şansımız yok!
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, daha sonra makamında tebrikleri kabul ederek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Termik santral ve altın tekellerinin hedefinde olan Çanakkale`de çevre konusundaki hassasiyeti ile tanınan Vali Güngör Azim Tuna`dan sonra çevre konusundaki tavrı merak edilen yeni Vali Ahmet Çınar, bu konuda, son derece insani, ahlaki, vicdani hassasiyetler taşımak gerektiğini ve çevrenin kanunlar çerçevesinde muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Çınar, “Mevzuat neyse odur” dedi. Vali Tuna zamanında imzalanmadan bekletilen gayri sıhhi müessese ruhsatlarının son durumu ile ilgili ise Vali Çınar: “Mevzuatı uygulayacağız, zaten başka şansımız yok. İşimiz, görevimiz bu” dedi. Vali Tuna zamanında başlatılan 2015 Çanakkale Projesi ve diğer öncelikli projeler ile ilgili açıklama yapmak için erken olduğunu da belirten Çınar: “Önce kenti tanımak, tartmak ve potansiyel nedir bilmek gerekir” diye konuştu.
 
Paylaş