Çanakkale’de Blues coşkusu

Blues coşkusu Blues Festival 24 ile Çanakkale’ye taşındı.

969
 
Blues Festival 24’ün Çanakkale konseri öncesinde Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni ve Truva Antik Kenti’ni gezen Blues sanatçıları, akşam muhteşem bir konser verdi. Blues coşkusunu 24. kez tüm Türkiye ile birlikte paylaşmak için yola çıkan Blues Festival 24’ün on altıncı durağı Çanakkale oldu. Blues Festival 24 ekibi Çanakkale yolunda, Türkiye’nin ilk zeytinyağı müzesi olan Adatepe Zeytinyağı Müzesi’nde mola verdi. Geleneksel zeytinyağı üretim tekniklerini yerinde öğrenen ekip, lezzetine hayran oldukları zeytinyağı hakkında bilgi aldı ve yerel zeytinyağlı yemeklerin tadına baktı. Zeytinyağından yapılan hediyelik ürünler de satın alan sanatçılar daha sonra Truva Antik Kenti’ni ziyaret etti. Antik kenti gezen ve tarihi 3000 yıl önceye dayanan bu benzersiz coğrafyada yerleşmiş uygarlıklar hakkında bilgi alan sanatçılar bu keyifli gezinin ardından Kolin Hotel’de Çanakkaleli müzikseverlere muhteşem bir konser verdi. 23 yıl boyunca aralıksız olarak Efes Pilsen tarafından hayata geçirilen ancak yasal düzenlemelerle alkol firmalarının etkinliklere sponsor olamaması nedeniyle bundan sonra Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen Blues Festival 24’ün on altıncı durağı Çanakkale oldu. Kolin Hotel’de gerçekleştirilen festivalin bu yılki turnesinin on altıncı konseri Çanakkaleli müzikseverlerin yoğun ilgi ve beğenisi ile karşılandı.
 
 
Blues’un yıldızları Adatepe Zeytinyağı Müzesi’nde
Festivalin 15. durağı olan Balıkesir’de muhteşem bir konser veren Blues Festival 24 ekibi, turnenin on altıncı konseri için Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Ekip yolda, Türkiye’nin ilk zeytinyağı müzesi olan Adatepe Zeytinyağı Müzesi’nde lezzetli bir molası verdi. Müzede eski zeytinyağı presleri, zeytin toplama aletleri, taşıma ve saklama kapları ve çeşitli folklorik objeler görme fırsatı yakalayan Blues sanatçıları, zeytinyağı üretim tekniklerine ilişkin bilgiler aldı. Zeytinyağının lezzet ve mucizelerine hayran olan sanatçılar, müzeden ayrılmadan önce yerel zeytinyağlı yemeklerin tadına bakmayı ve zeytinyağı ile zeytin ezmesi ve zeytinyağından yapılma sabun gibi hediyelik ürünler almayı da ihmal etmedi.
 
Geçmişe yolculuk ettiler
Blues Festival 24 ekibi, Truva Antik Kenti’nde 3000 yıl öncesine yolculuk ettiler. Blues Festival 24 ekibi, Adatepe gezisinin ardından dünyadaki en ünlü antik kentlerden biri olan Truva’yı ziyaret etti. Blues sanatçıları, Anadolu, Ege ve Balkanlar’ın buluştuğu benzersiz coğrafyada yerleşmiş olan uygarlıkların 3000 yıldan fazla tarihini gösteren Truva Antik Kenti’nden çok etkilendi. Rehber eşliğinde tarihe yolculuk eden sanatçılar, antik kentin girişinde yer alan ve Brad Pitt’in başrolünü üstlendiği 2004 yapımı Truva filminden hatırladığı Truva Atı’nı yakından görme ve inceleme fırsatı da buldu.
 
Blues coşkusu Çanakkale’yi sardı
Blues sanatçıları, Balıkesir–Çanakkale arası bu keyifli duraklardan sonra Çanakkaleli festivalseverlerle buluşmak üzere Kolin Hotel’e geldi. Konserde sahneye ilk olarak “Jimmy Burns Band” ve “Katherine Davis” çıktı. Chicago Blues, Gospel ve Boogie Jazz tarzlarının önde gelen vokalisti; başarılı müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve öğretmen “Katherine Davis” muhteşem sesi ve performansı ile Çanakkaleli müzikseverleri büyüledi. Çağdaş Blues müziğinde kendine has benzersiz bir ses yaratmış ödüllü sanatçı Jimmy Burns de, gitarist David Antonio Herrero, bas gitarist Ari David Seder ve davulcu Andrew Terrill Thomas’tan oluşan grubu “Jimmy Burns Band” ile Çanakkale’yi Blues ezgileri ile coşturdu. Ünlü Blues ustasından Çanakkale için Türkçe “Estarabim” performansı Çanakkaleli müzikseverler bu keyifli performansın ardından, çağımızın en ünlü Blues sanatçılarından biri olan “Joe Louis Walker” ile buluştu. “Between A Rock And A Hard Place” albümü ile 2010 Yılın Albümü ödülü de dâhil olmak üzere dört büyük Blues ödülünün sahibi olan ve 43 kez bu ödüllere aday gösterilen Joe Louis Walker ve beş kişilik grubu, Anadolu rock müziğinin büyük ustası Erkin Koray’ın efsane şarkılarından biri olan “Estarabim”i Çanakkale için seslendirdi. Ünlü Blues sanatçısı ve grubunun, ilk kez Adana, sonra sırasıyla Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Eskişehir, Bursa ve Balıkesir konserlerinde sergilediği Türkçe performans, Çanakkale’de de büyük beğeni ile karşılandı. Tüm salon hep bir ağızdan şarkıya ve gruba eşlik etti.
 
17 ilde daha Blues coşkusu yaşanacak
1 Kasım’dan bu yana Anadolu yollarında olan Blues Festival 24, Denizli, Antalya, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Eskişehir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ile turnenin 16 durağını geride bıraktı. Blues Festival 24, Edirne ile birlikte 17 ili kapsayan Türkiye turnesini 26 Kasım’da tamamlayacak.
Paylaş