havadurum

Çanakkale’de bir gelenek yaşatılıyor

Çanakkale`de uzun yıllardan sonra gerçekleştirilen 1. Büyük Truva Deve Güreşi Festivali, çevre il ve ilçelerden büyük ilgi gördü. Özellikle Ege illerinden yoğnu katılım yaşandığı güreşlerde, Başkan Gökhan, vatandaşların alkışları ile karşılandı.

1041
 
Yıllardır yapılmayan ve bu yıl tekrar gerçekleştirilmeye başlanan 1. Büyük Truva Deve Güreşi Festivali il merkezindeki hayvan pazarında gerçekleştirdi. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, güreş alanına akın ederken, aralarında Ege illerinin de bulunduğu çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş da güreşlere katıldı. Güreşlere katılan vatandaşlar, bir yandan mangalda deve sucuğu pişirip yerken, diğer yandan da kıran kırana geçen deve güreşlerini izledi. 120 devenin bir biri ile güreşmesi, izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
 
 
“Bir geleneği yaşatıyoruz”
Deve güreşlerine gelen, vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışları ile karşılanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada yaptığı kısa konuşmada “Söylenecek bir şey yok, burada insanların coşkusu ve ilgisi herşeyi anlatıyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Burada biz bir geleneği yaşatıyoruz. Burada barış içinde, mutlu bir şekilde bir geleneği yaşatıyoruz” dedi.
 
 
 
Paylaş