havadurum

Çanakkale’de ‘Gezi’ soruşturması!..

Çanakkale`de Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yaklaşık 20 gün boyunca sürdürülen eylemlere soruşturma açıldığı öğrenildi. 25`e yakın isim hakkında “Yürüyüşleri yönlendirdikleri” gerekçesi ile açılan soruşturma kapsamında bahsi geçen isimleri ulaşıldığı ve en kısa sürede ifade vermeleri istendi.

1355
Haziran ayı içinde ülke gündemine belirleyecek düzeyde eylemliklerin yapıldığı, Gezi Parkı Direnişi olarak isimlendirilen protesto gösterileri Çanakkale`de de soruşturuluyor. Çanakkale, yürüyüş ve forumlarla devam eden eylemlikler sürecinde herhangi bir olayın yaşanmaması, protestoların barış ortamı içinde geçmesi noktasında kent kamuoyunda desteğini aldığı görülmüştü. Ancak, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla protesto eylemlerine katılan ve kitleyi yönlendirdikleri iddiasıyla yaklaşık 25 kişiye soruşturma açıldığı iddia edildi.
 
İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, ülkenin birçok yerinde gerçekleştirilen 5 gencin yaşamını yitirdiği, ancak Çanakkale`de herhangi bir olayın yaşanmadığı eylemlere de soruşturma açıldı. “Yürüyüşleri yönlendirdikleri, Çanakkale iskelesini ve bazı caddeleri trafiğe kapattıkları” iddiasıyla açılan soruşturmada aralarında Emek Partisi, TKP, Halkevi, Eğitim-Sen, Tüm-Bel Sen ile TGB gibi siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsil-cilerinin bulunduğu öğrenildi.
Paylaş