havadurum

Çanakkale’de 18 Mart coşkusu

Şehitler diyarı Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümünün heyecanı yaşanıyor.

832
Başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere AKP ve CHP Milletvekillerinin yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar:
 
Tuna’nın mesajı  
Vali Güngör Azim Tuna ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” şairin ifadesinde yerini bulan; bir toprak parçasının vatan olabilmesi için uğrunda kan dökülmesi, can verilmesi gerekir. Aziz milletimiz de üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olarak addedilmesi için gerekeni yapmıştır. Bize düşen; onların emanetini sonsuza kadar muhafaza etmektir. bu anlamda, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümünü büyük bir coşku içerisinde kutlarken, gerçekleştirdikleri zaferle dünya tarihine ismini altın harflerle yazdırmış olan başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”
 
Kaşdemir’in mesajı
AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, TBMM`de yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Çanakkale’yi aziz milletin bir kez daha şahlandığı yer olarak nitelendiren Kaşdemir; “Çanakkale, bu toprakları kutsal bir vatan olarak, ölümüne sahiplendiğimiz bir vatan parçasıdır. Çanakkale, bir milletin uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı topraktır. Çanakkale Savaşları, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret, gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştiren bir etkiye sebep olmamıştır. Çanakkale’de elde ettiğimiz zafer, bir milletin üstelik şanlı bir milletin, yeniden küllerinden doğuşuna vesile olmuştur. Bu millet, geçmişte başka hiçbir millete boyun eğmemiştir, bugün de eğmeyecektir” dedi.
 
Sarıbaş’ın mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine değinen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “4 yıl gibi uzun bir süre devam edip 500 binin üzerinde insanın şehit düştüğü, Osmanlı, Rus ve Avusturya/Macaristan İmparatorluklarını tarih sayfasından silen Çanakkale Savaşı, Türk Ulusu Tarihinin en onurlu destanlarındandır. Çanakkale Savaşı bir taraftan tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çektiği dahi bir komutanın doğuşuna tanıklık ederken, diğer taraftan Türk Ulusunun, Bağımsızlık Savaşı Kahramanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımasına vesile olmuştur. Bugün Medeni Toplumlar içerisinde, Çağdaş, Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizle dimdik ayakta duruyorsak, Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önden Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,  canları ile kanları ile vatan topraklarımızı kahramanca koruyan, kollayan kahramanlarımız ile onların komutanlarına borçluyuz” dedi.
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “18 Mart 2012, Anadolu`yu yurt edinmiş tüm halkların, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, emperyalizme karşı top yekun giriştiği ilk savaşından galip gelişinin 97. yıldönümü. 97. yıldönümünü kutladığımız bu zafer öyle büyük bir zafer ki, hala tarihte onun yerini alabilecek, bir direniş ve varoluş destanı yazılamadı. 1915`de bu topraklarda havadan yağmur gibi yağan mermiler, ağır bombardıman altında açlıkla, yoklukla ama inançla, umutla verilen mücadeleler, 89 yıldır esenliğini yaşadığımız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti`ne giden yolun başlangıcı olmuş,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk` de bu zorlu ama sonu aydınlık yolun mihmandarı olmuştur. Bizlere bağımsız bir ülke, özgürlükçü bir ruh miras bırakan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, onların kurduğu Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak ülküsüyle, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bugün de hiç düşünmeden canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”
 
Özacar’ın mesajı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 97. yıldönümünde, büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin çocukları olmak hepimiz için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Çanakkale Deniz Zaferi,  bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin ürünüdür. Milletimiz, ateşten gömlek giydiği bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir” dedi.
 
Kutlu’nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kutlu mesajında; “1915 tarihinde Çanakkale Boğazı`nda cereyan eden deniz ve kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarından oluşan birer zaferler yumağıdır. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda destansı mücadelelerinden birini daha tüm insanlığa göstermiş olan aziz milletimiz, geçmişinde vermiş olduğu şanlı mücadelelerden birini daha mümtaz tarihine yazdırmıştır. Çanakkale Zaferi, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesajdır. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Karagöz’ün mesajı
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 Mart 1915 günü Çanakkale boğazında yapılan ve İngiliz-Fransız donanmalarının yenilgisi ve Türk askerinin zaferiyle sonuçlanan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yılını kutluyoruz. O tarihe kadar dünyanın gördüğü en büyük deniz gücünü oluşturarak Çanakkale boğazını geçmek isteyen İngiliz ve Fransız donanmaları, Türk askerinin kahramanca direnişi karşısında amaçlarına ulaşamadan geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Birinci dünya savaşının kaderini değiştiren bu kahramanlık destanı şanlı Türk tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Bizlere bu ülkeyi ve bağımsız yaşama onurunu kazandıran kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz.”
 
Oktay’ın mesajı
AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay’dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında Oktay şu ifadelere yer verdi: “AK Gençlik olarak, Çanakkale şehitlerimizi andığımız Şehitler Haftası’nda ‘bu topraklar için toprağa düşenlerin’ aziz hatıraları önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. 18 Mart Çanakkale Deniz ve Kara Muharebeleri; şanlı tarihimizin altın harfler ile yazılmış, mevzu bahis mukaddes vatan toprağı olunca onun savunulmasında aziz ecdadımızın verdiği mücadeleyi tüm dünyaya anlatan bir kahramanlık destanıdır. Bu Büyük Zafer, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı`na ve nihayetinde Cumhuriyet`in kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır.”
Paylaş