Çanakkale 4+4+4`e karşı Ankara’da

Eğitim Sen`in öncülüğünde, bazı siyasi partilerin, sendikaların ve meslek örgütlerinin katılımıyla 4+4+4 eğitim sistemine karşı Sıhhiye Meydanı`nda “Özgür-Demokratik Eğitim, İnsanca-Kardeşçe Bir Yaşam İstiyoruz” adlı miting düzenlendi. Mitingin amacına ulaştığını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Ankara’daki mitinge 3 otobüs gittik. Miting amacına ulaştı. Ankara’da büyük bir coşkuyla Çanakkale’yi temsil ettik Çanakkale’den de bu süreci destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

251
Ankara`nın yanı sıra diğer illerden miting için gelen gruplar, sabah 10.00`dan itibaren Ankara Garı önünde toplandı. Hükümeti ve 4+4+4 olarak bilinen yasal düzenlemeyi protesto eden sloganlar atan ve pankartlar açan gruplar, Sıhhiye Meydanı`na doğru yürüyüşe geçti. Arama noktalarından geçen protestocuların meydanda yerini almalarının ardından miting başladı. Grup, miting de slogan, alkış ve ıslıklarla hükümeti protesto etti.
 
Temel amacına ulaşan mitinge Çanakkale’den 3 otobüs ile giderek destek verdiklerini belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sendika üyeleri ile birlikte Ankara’da buluştuk. Eğitimci yürüyüşü diye adlandırdığımız yürüyüşün sonunda mitinge katıldık. Amacımız, 4+4+4 eğitim sisteminin getireceği olumsuzlukları hükümete dile getirmek ve bu anlamda çözüm önerilerimizi ortaya koymaktı. Yaklaşık 40 bin katılımcı mitinge katıldı. AKP mantığına karşı gücümüzü ve sesimizi haykırmaktı. Bunu büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Bu başarı da özellikle bilim ve akıl ekseninde ortaya koyduğumuz çabaya bütün toplum tarafından büyük bir destek vardı. 5 yaşındaki çocuğun bile okula gönderilmesi gibi tuhaf bir duruma karşı bütün toplumun hassasiyetini göstermesi sonucunda bu destekle başarıya ulaştığımızı düşünüyoruz. Çanakkale’den Eğitim-Sen ve destekleyen kurumlar olarak 3 otobüs ile etkinliğe gittik. Ankara’da büyük bir coşkuyla Çanakkale’yi temsil ettik. Çanakkale’den de bu süreci destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Sorunlar yeni başlıyor”
4+4+4 ile ilgili sorunların çözümlenmediğini aksine sorunların daha yeni başladığını kaydeden Koç; “Bundan sonraki süreçte bu gibi olaylarda daha büyük bir beraberlik gündeme geliyor. Temel hedefimiz bu olacak. Çünkü 4+4+4 ekseninde hem ilkokul, ortaokul ve lise de hem de üniversitede başlayan sorunlar bir mitingle hallolmuş değil. Aksine yeni başlıyor. Her türlü sorunların belirlenmesi ve çözüm üretilmesinde bütün ilgili kişi ve kurumlarla birlikte önümüzdeki süreçte daha iyi bir iletişim içinde çalışacağız. O nedenle bütün öğrencilerimize ve halkımıza yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Paylaş