Çanakkale 18 Mart’a odaklandı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Vali Güngör Azim Tuna`ya nezaket ziyaretinde bulundu.

1080
Ziyarette Anzac törenleri hazırlıklarından Fransız ataşelerinin çıkarıldığını Çanakkale’de olası toplantı nasıl bir tavır takınılacağı yönündeki soruya yanıt veren Vali Tuna; ”Henüz zamanımız var. Şimdi 18 Mart`a odaklandık” dedi.
 
 
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, komutanlığına bağlı, donanma, Kuzey Deniz Saha, Deniz Hava Üs ve Çanakkale Boğaz ve Garnizon komutanlarıyla Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna`yı makamında ziyaret etti. Polis tören mangasının valilik önünde karşıladığı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem ve Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Vali Tuna`nın makamında bir süre görüştü.
 
Vali Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, 18 Mart törenleri hazırlıklarına başladıklarını bildirdi. Vali Tuna, şunları söyledi; “Mart ayına hazırlanıyoruz, arkasından nisan ayında yine törenlerimiz devam edecek. Bir taraftan Marmara`ya hitap eden, bir taraftan Ege Denizi`ne komşu olmamız, Ege Denizi içerisinde bulunmamız dolayısıyla da burada adalarımız var. Çanakkale, Türkiye`nin en batısındaki il olarak bir hassasiyet, stratejik önemi dolayısıyla önem arz ediyor. Bu vesileyle ilimize her sene yerli yabancı ziyaretçilerimiz geldiği gibi Genelkurmay Başkanlığımızdan, Deniz Kuvvetlerimizden de çok kıymetli misafirlerimiz gelmekteler.”
 
Ziyaret sırasında bir gazetecinin, “24 Nisan törenleri için Anzaklarla ilgili düzenlenen toplantıdan Fransız ataşelerinin çıkarıldığı haberleri var. Burada da böyle toplantı düzenlenmesi ve Fransız temsilcilerin katılması durumunda nasıl bir tavır sergileyeceksiniz” sorusu üzerine Vali Tuna, "Burada geçen sene de böyle bir toplantı olmadı. Yani henüz zamanımız da var. Şimdi 18 Mart`a odaklandık. Ama zaten öyle çok ülkelerin temsilcilerin katıldığı bir toplantı yapmıyoruz Çanakkale ölçeğinde. Öyle bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.
 
Vali Tuna, ziyaret anısına Oramiral Bilgel`e, üzerinde Şehitler Abidesi resmi bulunan tablo ile Çanakkale 1915 Mecmuası`nı hediye etti. Oramiral Bilgel de Vali Tuna`ya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının şildini takdim etti.
Paylaş