havadurum

Çanakkale 18 Mart’a kilitlendi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinin programı belli oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakanında katılması beklenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan anma törenlerinin yanı sıra bir dizi konferans, tiyatro, sinema, konser, sergi ve uçak gösterisi de gerçekleştirilecek. 12 Mart günü başlayacak olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sanatçı Mustafa Ceceli konseriyle sona erecek.

944
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakanında katılması beklenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan anma törenlerinin yanı sıra bir dizi konferans, tiyatro, sinema, konser, sergi ve uçak gösterisi de gerçekleştirilecek. 12 Mart günü başlayacak olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sanatçı Mustafa Ceceli konseriyle sona erecek. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü etkinliklerinin 12 Mart günü Devlet Övünç Madalyası Töreni ile akabinde düzenlenecek olan halk yürüyüşüyle başlayacağını belirten Vali Güngör Azim Tuna; “Çanakkale, Mart ayı ile birlikte hareketli günlerine başlıyor. Çanakkale açısından Mart ayının ayrı bir özelliği var. Çanakkale Savaşları’nın 98. yıldönümü olan Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da bir dizi etkinlikler ve anma törenleri düzenlendi. 98. Yıl dönümü nedeniyle bir dizi konferans, tiyatro, sinema, konserler, sergiler, mehteran ile uçak gösterisi ve çeşitli törenlerle ilimizde ve ilçelerimizde 18 Mart’ı bir kez daha anlamına uygun bir şekilde icra edeceğiz” dedi.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümünün Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyen Vali Tuna; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri 12 Mart günü başlayacak. Devlet Övünç Madalyası töreni ve akabindeki halk yürüyüşüyle 18 Mart Haftası’nı açıyoruz. Ayrıca 98. yılda 9 bin 800 genç şehitlikte buluşuyor projesi kapsamında binlerce gencimiz şehitliklere ziyaret gerçekleştirecek. Bütün ilçelerimizde Çanakkale 1915 filmi gösterimi ve Çanakkale Destanı isimli tiyatrosu başta olmak üzere bir dizi etkinliklerle bu heyecanı yine birlikte yaşayacağız. Bu hafta boyunca tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Mustafa Armağan gibi kıymetli isimler de bizlerle olacak. Çanakkale Valiliği olarak başrolünü Gürkan Uygun’un oynadığı Çanakkale Yolun Sonu filminin gala gösterimi de ilimizde gerçekleştireceğiz. Galada filmin dev kadrosu da yer alacak. Bunun yanı sıra Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri tiyatrosu da izleyicilerle buluşacak. En son 25 Mart tarihinde ise Cumhuriyet Meydanı’nda Mustafa Ceceli konseriyle bu etkinliklerimizi sonlandırmış olacağız. Konser öncesinde yine Valiliğimizce yürütülen bir Çanakkale Geçilmez isimli klip Çanakkaleliler`in beğenisine sunulacak. Çanakkale Şehitleri isimli şiiri ve İstiklal Marşı’nı en iyi şekilde okuyanlara ödüllerimiz olacak” diye konuştu.
 
‘Biz Değil miydik’
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklerden en önemlisinin ‘Biz Değil miydik?’ isimli proje olduğuna dikkat çeken Vali Tuna, Çanakkale’de şehit düşenlerin anısına düzenlenecek olan proje kapsamında çok sayıda şehit torununun Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret edeceğini söyledi. Tuna sözlerini şu şekilde sürdürdü: “En önemli etkinliklerden birisinin 81 vilayette ‘Biz Değil miydik?’ isimli proje uygulanacak. Bu projenin ilkini geçen sene gerçekleştirmiştik. Çanakkale’de şehit olan insanların anısına düzenlenen projede şehit torunlarını buluşturma projesi olacak. İç barışımızı sağlamaya yönelik çok önemli bir proje. Sadece Türkiye’den değil komşu ülkelerden de Ortadoğu`dan, Balkanlar`dan, Kafkaslar`dan ve Kuzey Afrika’dan gelip savaşan ve şehit olan insanlar var burada. Onların anısına torunlarını burada bu sene kavuşturacağız. Bu proje büyük bir projedir. Sadece torunları buluşturma değil, 81 ilde eş zamanlı olarak fotoğraf sergileri, konferanslar ve kitap çalışmaları da var bu projenin içerisinde.”
Paylaş