havadurum

Çanakkale 18 Mart’a hazır

Çanakkale 18 Mart törenleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Pazar günü gerçekleşecek törenler öncesi Çanakkale Emniyet Müdürlüğü de üst düzey teyakkuza geçti. Başbakan Erdoğan’ın katılmayacağı, ancak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve üç bakanla birlikte çok sayıda milletvekilinin hazır bulunacağı törenler için tüm önlemler alındı. Pazar günü şehir içindeki an harterlerin tamamının kapatılacağı ya da kısmen kontrollü geçişe izin verileceği belirtildi. Törenlerin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle trafikte fazla bir aksaklık yaşanması da beklenmiyor. Ancak Belediye otobüslerinin bazı güzergahlardaki duraklara uğrayamayacağı öğrenildi.

601
Törenlere katılacak Devlet erkanı ve milletvekilleri de bugün Çanakkale’ye gelmeye başlayacak. Yaklaşık 50 bin kişinin geleceği törenler boyunca şehir merkezi ve yakın bölgelerdeki tüm otellerde yüzde yüz doluluk oranına vardı. Öte yandan Çanakkale Valiliğinin ``97. yılda 9 bin 700 öğrenciye şehitlik ziyareti`` programına katılan ilk öğrenci grubu şehitlik ziyareti için Vali Güngör Azim Tuna tarafından iskeleden Gelibolu Yarımadası’na uğurlandı.
 
 
18 Mart Deniz zaferinin 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen ``97. yılda 9 bin 700 öğrencinin şehitlik ziyareti`` etkinliği ilk grubu törenle Gelibolu Yarımadasına uğurlandı. Vali Güngör Azim Tuna, iskelede düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza tarih şuurunu vermek, kendi ecdadımızı, onların yaşadığı bu şartları savaşı yerinde görmek, bir takım dersler çıkarmak, ufuklarını açmak geleceğe yönelik motive ederek çok çalışmaları gerektiği konusunda mesajlarımızı iletmek amacıyla bu ziyaretleri önemsiyoruz” dedi.
 
“Bayrağı yükseklere çıkarmalıyız”
``97. yılda 9 bin 700 öğrenciye şehitlik ziyareti`` etkinliğine Çanakkale merkez, ilçeler, beldeler ve köyler de tespit edilen başarılı öğrencilerin katıldığı bildirildi.  Öğrencilerden şehitleri ziyaretlerinde dua okumalarını da isteyen Vali Tuna, ``Onların bizden şu an bir tek istediği, bir Fatiha okumamız, dua etmemizdir`` dedi.
 
Tuna şunları söyledi; “Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü kutlamaları münasebetiyle 97 yılda Çanakkale merkez ilçe belde köyler dahil tespit ettiğimiz 9700 başarılı öğrencilerimizi şehitliklerimize ziyaret yaptırmayı taahhüt etmiştik. Bu ziyaretler rehberler eşliğinde düzenleniyor. Biz bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Onlara bu tarih şuurunu vermek kendi ecdadımızı onların yaşadığı bu şartları savaşları yerinde görmek ve bir takım dersler çıkarmak ufuklarını açmak geleceğe yönelik motive etmek çok çalışmaları gerektiği konusunda mesajlarımızı iletmek üzere bu ziyaretleri önemsiyoruz. Onlara diyoruz ki; bizim ecdadımız eğitimlerini yarıda bırakarak, burada gelip cephede savaşmak zorundaydılar onu yaptılar kendilerini feda ettiler. Bize düşen de bugün onların bu yarıda bıraktığı bu işi bayrağı yerden kaldırıp yükseklere götürmektir. Birçok alanda en ileri duruma ülkemizi getirmek çok çalışmak sorumluğumuz budur, mesajını iletmek istiyorum. İzlenimlerinizi arkadaşlarımızla büyüklerinizle paylaşmamız gerekiyor.”
 
Paylaş