havadurum

Çan mitingine destek artıyor

Çanakkale Tabip Odası Çevre Komisyonu raporu açıklandı. Raporda “Hava, su, toprak ve besin zinciri üzerinde yaratacağı kirliliği bilmemize rağmen, altın madenciliği işletmeciliği konusunda gösterilen bu ısrarı kendimizden sonra gelen kuşaklara hiçbir aklıselim ile açıklayamayız” denildi.

525
Çanakkale Tabip Odası Çevre Komisyonu raporu Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, Çevre Komisyonu üyeleri Dr. Çoşkun Bakar ve Dr. İlhan Pirinççiler tarafından açıklanan raporda maden arama çalışmalarını başta doğa olmak üzere insan sağlığı üzerine etkilerine yer verildi. İnsanoğlunun tarih boyunca en değerli hazinesinin sağlık olduğu belirtilirken, “Çevre insanoğlu var olduğundan bu yana sağlık için en önemli belirleyici olmuştur. Hastalıklara neden olmuş, hastalıkların yayılımını kolaylaştırılmış ve var olan hastalıkların seyrini etkilemiştir. Tarih boyunca salgınlar, çevresel etkenler sayesinde büyük medeniyetlerin yok olmasına bile yol açabilmiştir” denildi.
“Çanakkale Tabip Odası Çevre Komisyonu olarak mesleğimizin bize yüklediği ‘önce zarar verme’ felsefesine göre bir insanın bile sağlığını kaybetmesinin katlanılamaz bir durum olduğunu düşünmekteyiz.  Altın madeni işletmeciliğine bağlı olarak ortaya çıkacak kanserlerin ve diğer hastalıkların bugünden önlenebileceğini biliyoruz.  Bu nedenle ölülerin ve hastaların altın takmasının bir anlamı yoktur” ifadelerinin yer aldığı açıklamada hekimler; “3 Haziran 2012 tarihinde Çan’ın Etili Kasabasında yapılacak olan mitinge Çanakkale Tabip Odası olarak katılmamızın görevimiz olduğunu düşünmekteyiz. Bu duyarlılıkla tüm hekimlerimizi, sağlık çalışanlarını ve halkımızı 3 Haziran 2012 tarihinde Çan Etili’de olmaya davet ediyoruz” dedi.
Paylaş