Çan maçın havasına girdi

Yeni Çanspor taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar Cumartesi günkü müsabaka için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı... Cumartesi günü İbrahim Bodur Stadı’nda 16.00’da başlayacak Yeni Çanspor – Bigaspor maçı ilçede heyecan yaratmaya devam ediyor...

591
 
Çanakkale yerel futbol liglerinde son yıllarda böylesine kritik ve önemli bir karşılaşma oynanmadı. 12 takımın yer aldığı Çanakkale Süper Amatör Liginde 20. hafta sonunda namağlup Bigaspor topladığı  56 puanla liderliğini sürdürüyor. Sezona elit transferlerle başlayan Yeni Çanspor ise 54 puanla ikinci sırada bulunuyor.
 
Bu iki takım 31 Mart 2012 cumartesi günü saat 16.00’da Çan İbrahim Bodur Stadı’nda Şampiyonluk maçına çıkacak. Bir tarafta kendisine beraberlik yetecek deneyimli takım Bigaspor, diğer yanda Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselmek için yanıp tutuşan ev sahibi Yeni Çanspor. Zorluk seviyesi yüksek olan bu maçı Çanakkale hakemleri yönetecek. Müsabakayı Çanakkale’den, Biga’dan,  diğer ilçe, belde ve köylerden Çan’a gelecek yüzlerce spor sever izleyecek. Hemen herkesin ortak arzusu karşılaşmanın centilmenlik havasında geçmesi ve hak eden tarafın kazanması. Ancak, futbol oyunu çok entresan. Bazen hak eden galip gelemiyor. Rekabet ortamı ve zayıfın her zaman için güçlüyü yenebileceği gerçeği futbol oyununu diğer branşlardan ayırarak, cazip kılıyor.
 
Olay Gazetesi olarak, bu sezon yaptıkları onurlu mücadeleler nedeniyle her iki takıma da başarılar diliyoruz. Müsabakanın yönetmenine de “Allah Hakem Şansı Versin” diyoruz.
 
Cahit Göveren
Paylaş