havadurum

Çan Belediyesi'ne iki ödül birden!

414
"İkinci Yüzyıl Yerel Yönetimler Proje Ödülleri" kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ve Millet İttifakı Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde Çan Belediyesi iki projesiyle ödüle layık görüldü. Ödülü Belediye Başkanı Bülent Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer`in elinden alarak Çan Halkı adına büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 54 farklı proje üzerinden yapılan değerlendirmede, yerel yönetimlerden belli sayıda belediyelerin ödül aldığı gecede, Çan Belediyesi, "Çan`ım Yavrum Bebek Mağazası" ve "Mavi Masa 153 Belediye Hızlı İletişim" projeleriyle Türkiye genelinde örnek proje çalışması olarak değerlendirildi.
İlk ödül "Çan`ım Yavrum Bebek Mağazası"na 
Özellikle bebek ve çocuk giyiminde beden ve yaş aralığı hızla değişen giyim ve aksesuar ürünlerinin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarıyla paylaşılabilmesi adına başlatılan ve Türkiye`de bir ilke imza atılan "Çan`ım Yavrum Bebek Mağazası" projesi Sosyal Belediyecilik Projeleri arasında ödüle layık görüldü.
İkinci ödül "Mavi Masa 153 Belediye Hızlı İletişim Hattı"na 
Bilindiği gibi Çan`da yaşayan vatandaşların, telefonlarından sadece 153 numarasını çevirmeleriyle Çan Belediyesi`nden, kendilerini çağrı merkezi operatörü değil direk Mavi Masa Belediye çalışanları karşılıyor. Vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini not alarak ilgili birime ileten Mavi Masa personeli, talebin sürecini ve sonucu yine vatandaşları geri aramak suretiyle bilgilendiriyor. Gerçekleştirilen bu hızlı ve takip edilebilir Mavi Masa 153 Belediye Hızlı İletişim projesi de de ödül töreninde ikinci ödüle layık görüldü.
"Aldığımız ödüllerle Çan halkımız adına onurlandık"
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, "Derman Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmamızın yerel yönetim çalışmalarını inceleyen komitelerce ödüle layık görülmesiyle hemşehrilerimiz adına büyük onur duyduk. Gece gündüz demeden hemşehrilerimiz için çalışmaya ve Çan`ımız Canımız ilkesiyle daha birçok Sosyal Belediyecilik projemizi ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.
(Atilla Akın) 
Paylaş