havadurum

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, görevden uzaklaştırıldı

419
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, İçişleri Bakanlığı tarafından, hakkında yürütülen soruşturma nedeni ile "Soruşturmanın selameti" gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri`nde yapılan inceleme ve Çan Cumhuriyet Başsavcılığı`nda hakkında yürütülen soruşturma nedeni ile görevden uzaklaştırıldığı örğnilen Belediye Başkanı Bülent Öz henüz açıklama yapmadı. 
 
Gözaltına alınmıştı 
Bir akrabasının şikayeti üzerine Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında; "rüşvet" ve "irtikap" suçlamaları ile yürütülen soruşturma kapsamında 31 Mayıs tarihinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Bülent Öz, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öz hakkında, akrabası olan ve kendisi hakkında şikayette bulunan kişiye, belediyeden alacakları karşılığında evinin kira ve faturaları ile mobilya bedellerini ödettirdiği, çocuklarının eğitim masraflarının belediyeden iş yüklenici tarafından karşılandığı ileri sürülmüştü. 
 
"Suçumuz CHP`li başkan olmak mı?" demişti 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, gözaltı sürecinin ardından açıklamada bulunarak, hakkındaki iddiaların hiçbir hukuki alt yapısı olmadığına vurgu yapmış ve reddetmişti. Öz, "Bize yapılan siyasi bir operasyondur. Biz bu iftiraların, algı oyunlarının sebebini biliyoruz. Kaybedilen yerel seçimlerin hazımsızlığıdır. Halkın iradesine saygısızlık devam etmektedir. İtibar cellatları, bizleri karalayarak, kendi yolsuzluklarını aklayamazlar. Suçumuz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olmak mı?" demişti.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş