Çan’a ikinci termik santral yapılıyor

Çan`a 2`nci termik santral geliyor. Söz konusu termik santralin ÇED süreci duyurusu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinden yapıldı.

2472
Çan`a yapılacak ikinci termik santral ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, söz konusu santralin ÇED (Çevresel Etki ve Değerlendirme) Halkın Aralık tarihinde yapılacak. Kasım ayı içinde lisans başvurusunun yapıldığı öğrenilen termik santral ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Çanakkale İli Çan İlçesi, Yaya Köyü mevkiinde, Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. tarafından kurulması planlanan, 140 MWm / 135MWe (325MWt) kurulu gücünde `Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası` projesi ile ilgili olarak, Çevresel Etki Değerlendirmesi Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince oluşturulan komisyon tarafından değerlendirme yapılmak üzere ÇED süreci başlatılmıştır. `Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası` projesine anılan yönetmeliğin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek görüş ve önerilerini almak amacıyla aşağıda belirtilen yer, tarih ve saatte halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecektir. Duyurulur. Toplantı Yeri : Kardelen Düğün Salonu (Çevre Yolu üzeri Sergis Otel Arkası Çan/ÇANAKKALE) Toplantı Tarihi : 17 Aralık Toplantı Saati: 10.00 Toplantı Konusu: Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası Proje Sahibi: Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. ÇED Başvuru Dosyasını Hazırlayan Firma: Ençev Enerji Çevre Yat. ve Dan. Haritacılık İmar ve İnşaat A.Ş” bilgilerine yer verildi.
 
“Kazdağları`nın bağrındaki ikinci hançer”
Çan`a yapılacak söz konusu termik santrali “Kazdağları`nin bağrına saplanan ikinci hançer” olarak değerlendiren çevre örgütleri, “Bu yatırım bölgedeki doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyecektir, yok olmasını sağlayacaktır. Bölgemizde kurulan termik santraller, kurulacak termik santraller ve altın madeni firmaları ile birlikte bu yatırımı başta Kazdağları`ndaki doğal yaşam, bölgedeki insan yaşamı ile canlı çeşitliliğinin sonu olarak görüyor, çevre mücadelesi ve yaşanabilir bir doğa için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade ediyoruz” dediler.
Paylaş