Cami Yaşatma Derneği Başkanı ne yapmak istiyor?

İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Mecidiye Cami tuvaletinde bedensel engellinin işten kovulmasına neden olan olaya isminin karıştırılmasına tepki gösterdi. Müftü Öcüt, “Gerçek olmayan böylesi bir olaya adımın karıştırılması beni üzdü” şeklinde açıklama yaparken, gözler müftüden para aldığı gerekçesiyle bedensel engelli Yılmaz Kayacı’nın işine son veren cami yaşatma derneği başkanına çevrildi.

1006
Mecidiye Cami tuvaletinde görevli engelli vatandaşın işine son verilmesine “İl müftüsünden neden para aldın?” gerekçesini sunan  cami yaşatma derneği başkanı ne yapmak istiyor?
 
6 yıldan beri Mecidiye Cami tuvaletinde çalışan bedensel engelli Yılmaz Kayacı, cami yaşatma derneği başkanı tarafından işten çıkarıldı. Yılmaz, işten çıkarılma nedeni olarak “il müftüsünden tuvalet parası almam gerekçe gösterildi” dedi. Bedensel engelli Yılmaz Kayacı; “Ben il müftüsünü tanımam. Böyle bir gerekçeyi anlayamadım” savunması yaptı. Dernek başkanı tarafından böyle bir gerekçenin gösterilmesi akıllara bir çok soru işaretini getirdi.
 
"Olay ile ilgim yok"
İl Müftüsü İbrahim Öcüt, kendi adının karıştırıldığı bu olay için, “Ben böyle bir olayın unsuru olmadım. Mecidiye Cami’de adımın karıştırıldığı böyle bir olay ile ilgim yoktur. Orada tuvalete hiç gitmedim. Kaldı ki  böyle bir konuda çok hassas davranırım. Değil para vermemek, bizzat daha çok katkı sunmak konusunda hareket ederim. Gerçek olmayan böylesi bir olaya adımın karıştırılması beni üzdü” şeklinde açıklama yaptı. İl müftüsünün adının karıştırılarak bedensel engelli Yılmaz Kayacı’nın işine son verilmesi dikkatleri cami yaşatma derneği başkanına çevirdi.
Paylaş